Bloggen ville - men John Blund vann!

Något skrivande i går kväll blev det inte. Inga tekniska problem - men John Blund vann. I och med att jag temporärt nu sover i samma rum som TV:n så har John Blund en klar favör. Hann dock vara med handbollstjejerna och vara "danskdödare". Tänk så våra förväntningar spelar in i hur glada vi blir. Oddsen var 60-40 minst till danskarnas fördel och vilken lyckokänsla när vi tog greppet redan från start.

Lyckokänsla var det också att igår fynda en kappa. I väntan på att få betala redan inhandlade kläder hittade jag en skylt med 30%. Sånt kittlar alltid. Och på några korta minuter hade jag hittat en kappa för 598 kronor. Hade kostat en bit över 2000. Rena fyndet - rena förtjänsten att köpa.

Eftermiddagen ägnade jag att följa rättegången för Rolf Nielsen och hans kollega Lars var de förfördelade. Trodde det skulle gå på en timme - men där blev jag kvar från halvtvå till halvsex. Det höll på bli längre för när vi skulle lämna Rättcentrum var dörrarna inte bara låsta - det var spärrade också.

Nog finns mycket att reformera inom rättväsendet. Trots att domaren och jurun inte har långa peruker så andas hela atmosfären överhöghet och 1800-tal. Jg förstår förstås att det måste vara formellt och korrekt för att uppfylla rättsäkerheten - men utöver det skulle det väl gå att modernerisera en hel del. Varför tilltalar domaren den kvinnliga, trevliga, åklagaren som "åklagarkammaren". Och varför måste målsägande biträde och försvarsadvokat inför sittande rätt sitta och räkna ut sin arvodesersättning och lämna in på plats. E-fakturor verkar långt bort i denna värld! Dessutom insåg jag snabbt att detta inte var någon värld för att begära repliker. Så nämndeman är nog ingen reträttplats för mig!

Och apropå reträttplatser så var det ju precis tvärtom på förmiddagen då jag lyssnade till SPIN 2.
De lyste verkligen av framtidstro de ca 25 flickor som valt att gå det internatinella samhällsprogrammet förkortat SPIN. Och det var verkligen rena spinnsidan. Det fanns bara en enda kille som gick detta program - och honom fick vi inte träffa.

Deras uppgift hade varit att beskriva ett framtida miljöanpassat samhälle och skriva ett program för det. Programmet hade skrivits både på svenska och engelska - en integrering av internationellt, milö, språk.
I deras förutsättning ingick att de i stort inte skulle begränsas av något - fantasin skulle flöda fritt. Fyra grupper som redovisades. Grupper med namn som "Jordnära partiet", "Utopia", "Gröna Utsikter". Två saker som jag nu spontant kommer ihåg. Det ena väldigt aktuellt - de hade hittat en ny planet där inget liv fanns dit vi nu skulle forsla vårt farliga avfall. Det borde ju förstås att de andra gruppernas förslag om avveckling av kärnkraft också skulle falla - fast den slutsatsen drog de inte. Men den mest bestående aha upplevelsen var på vilket självklart sätt deras gränser inte stannade med Sverige - här var det Europa och världen som gällde! Lycka till, tjejer och du modiga kille!

Det var gårdagen det - idag kommer det säkert att hända spännande saker. Kanske vi till och med får hälsa Fredrik Lundhs baby välkommen till världen. Jag kom ju ut från Rättscentrum till slut men Fredrik och hans Carina de blev kvar på BB och skulle inte komma ut förrän de blivit föräldrar.

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Vad gullig Lucia! :O)

Trevlig Lucia från en som strax cyklar i väg på tomteröd cykel till jobbet..........

2006-12-13 @ 11:57:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback