Jag ska ha ordning på staken!

Jag har många manier - en är att adventsljusen ska ha just den hämna tripp-trapp-trull som man (bara) kan se på julkorten. Eftersom jag absolut ska ha riktig egenhändigt plockad mossa ställer detta till problem. I kombination med att jag efter min tid i räddningsutskottet och alla förmaningstal från brandingenjör Berglund lärt mig att aldrig lämna ett rum med ljusen brinnande. Så nu knatar jag mellan rummet och köket där jag håller på att kompletteringsbränna 1:a ljuset i advent. Det är ju dags för tvåan i morgon!

Så ser jag att polisen i Hagfors nu har använt sista rullen toalettpapper som inköptes för 20 år sen. Av misstag hade de gjort en felaktig beställning - men det har visat sig vara en god investering för på den tiden stod rikspolisstyrelsen för kostnaden 60 000 kronor. Jag gjorde själva samma fatal misstag i slutet av 60-talet. Jag beställde 20 förpackning Edet pappershanduk och förväntade mig att få 20 buntar med ca 100 i varje. I stället anlände 20 kartonger med 100 buntar i varje. Det tog många minuter innan jag fick tag i hakan när gubbarna började bära in - jag lovar jag blev mobbad resten av tiden på den bokföringsbyrån.

På spaningen efter Fredriks baby noterade för övrigt stöd för att döpa om vår astronaut till "fågelsång" för Fredrik hade kallat honom Fuglesand.

"Dagens skämt" säger Swedell om Törnman nya utspel om att folkomrösta om poltikerarvoden.

Men att Jens just nu ringde och påminde mig om att jag skulle vara på teatern klockan 15.00 - det känns just nu som blodigt allvar för en som sitter i en urtvättad gammal Kuriren T-shirt med håret på ända och en lång att-göra-lista.

Måhända ni också får veta vad det är för kulturell upplevelse jag ska få i eftermiddag? Jag minns bara att jag sa Ja när Jens frågade om att följa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback