Något ovanligt

Hinner ändå inte ikapp gårdagen och desssutom ägnade jag halva den till att umgås med mina "alliansbarn". Jag har tidigare benämt dem allianssyskon men jag inser ju motvilligt att jag visst skulle kunna vara mamma till dem alla. Nåväl dessa kunniga, trevliga, understumdom busiga men alltid listiga barn inleder alltid sina hemlisar med att "det här får du absolut inte blogga".

Fast jag ger mig tusan på att jag diskvalificerade mig som ledamot av räddnings- och beredskapsutkottet genom att bläddra i protokollet och lägga ett blad över värmeljuset. Det blev lite smått konstnärligt avbränt när det vänstra nedre hörnet bara pulvriserades.

Annars ska jag inleda med något ovanligt - att rekommendera ledaren i
dagens NSD till läsning. Särskilt till de många som faktiskt tror att vi fortfarande föds med Barbie- respektive Stålmannengener. Det är därför jag är feminist - men sällan talar om det för att ordet solkats ner under åren. Annica Sandström - som skrivit ledaren - är för övrigt dotter till två skolkmrater till mig.

Jag tackar för krönikan i Norrbottens Kuriren. "Niska (s)olkar ner Pajala". Under alla mina år i politiken har jag aldrig varit med om något liknande. Nog kommer "Pajalakrati" för alltid vara förknippat med Niska.

Men bästa Kuriren hur i friden kan ni tillåta er att publicera ett så inaktuellt foto av Mona? Inte nog med att det är många år gammalt det är dålig bildkvalité också. Vi tillhandhåller gratis och snabbt foton av våra kandidater via vår expedition. Rekommenderas!

Noterade att Bo Johansson i faxet till Finansinspektionen uppgett adress Piteå. Nog kan man väl säga att Bo Johansson och hela Obolaffären är lite "eljest" - men inte är det väl så här ni menar med "eljest" i Piteå?


Kvinnan som dömts för mordet i Piteå "presenteras" idag med bild. Hur glad ska inte Svenska Lapphundsklubben bli att hon bär just deras tröja?


För övrigt innan jag slutar detta morgonpass vill jag återigen rekommendera NSD. Gå in och rösta på deras nättidning för bevarande av Fritz Olsson husen.

Jag är nämligen julledig nu i tre dagar för att uträtta en massa olika ärenden som blivit liggande under hösten. Och lite aktuella inhandlingsärenden åt mor och far. En dålig tid att röra sig i stan - men än värre blir det mellandagarna.

Men känner jag mig själv rätt så kommer jag väl att mellanlanda på expen för  att hämta kraft - och läsa mail.


Kommentarer
Postat av: Magnus W

Antar att det var denna du tänkte länka till? http://www.nsd.se/artikel.aspx?artid=44897&cat=3&pageIndex=0&arkiv=False
Bara kort tänkte jag passa på och påpeka att "Själva poängen är att kön är någonting socialt skapat som ligger bortom det rent biologiska. I leksakskatalogerna blir de rådande bilderna av manligt och kvinnligt nästan övertydliga." som det står i artikeln inte är något annat än nonsens. Men kultursidorna har aldrig riktigt gillat naturvetenskap...

Därmed inte sagt att det är ett jämlikt samhälle vi lever i idag och det gäller naturligt vis att försöka undanröja hinder för kvinnor som vill göra karriär. (till exempel) Men att förneka att män och kvinnor är biologiskt lika och att kön skulle vara en "Social konstruktion? hjälper inte till, det bara förvärrar. Tanken om människan som ett oskrivet blad borde ha försvunnit nån gång på 70 talet. Idag vet vi att delar av vår kapacitet och vårt uppträdande sitter i generna.

Postat av: Björn Lindström

Hej !
Jag trodde alliansen var upplöst....du menar
väl gruppföreträdare för de partier som
valtekniskt samverkar?
Rätta mig om jag har fel.
Huruvida dom är dina syskon eller
barn är väl något för DNA:n.
GOD JUL
Björn Lindström

2006-12-20 @ 18:57:35
Postat av: Strutzan

Jag inbillar mig att vi fortfarande har en alliansregering här i landet. Och att vi borgerliga partier har all anledning att samarbeta i detta socialistiska län för att inte tala om kommunen. Månhända Björn och centern har en annan uppfattning?

2006-12-21 @ 07:20:10
Postat av: Strutzan

Hej Magnus
att föra det resonemang du gör kommer att bidra till att många tror att höga löner och chefspositioner tillhör det i generna medärvda för män.
Skitsnack - den absoluta merparten av ojämställdheten handlar om en social konstruktion.
Men hela ditt inlägg - jag är ledsen att behöva säga det - andas att du inte förstår det här. Varför ska vi bara undanröja hinder för kvinnor som vill göra karriär - varför inte för män?
God Jul!

2006-12-21 @ 07:29:27
Postat av: Magnus W

Nu får du ju kanske inte ta ett inlägg skrivet på några sekunder som mitt livs filosofi. Jag är både väl påläst och insatt i problematiken och är medveten om att det går att måla ut felaktigt det jag säger. vilket du också gör, jag har aldrig sagt att de stora problemet är något annat än felaktigt. men att påstå att kön är en social konstruktion är inget annat än dummheter och visar verkligen på om man är påläst eller inte.

2006-12-21 @ 17:18:57
URL: http://www.westerstrand.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback