Sprickfärdig av stolthet

Förstår inte att jag kunde glömma att skriva i går kväll - jag var ju sprickfärdig av stolthet. Köttbullar av 1 kg köttfärs färdigställdes - helt i onödan efter som det inte ingår i mina åtaganden för julbordet. Men ibland poppar mina husmorsgener upp (säkert medfödda, Magnus) och ställer till det. Bara kul för görandets egen skull. Men det finns ingen som likt mig kan lyckas på köttfärssmet överallt. Mobiltelefonen måste få en särskild rengöring.

Har just lyssnat på TV och hört att fetma beror på om vi har fettmabakterier i magen eller ej. Finns en teori att det elaka fetmabakterierna bara ligger där nere, gapar och väntar. Och de har förföriska toner också kan jag intyga - och ger du dem lillfingret tar de hela handen. Så igår kväll - mitt i köttbullsracet - blev jag himla gottesugen. Ett litet pepparkakshjärta slank ned - och så kom jag ihåg att det fanns en liten trekant ädelost. Skriver fanns - nu är den borta liksom halva pepparkaksburken!

Hann tänka mycket där jag stod och rullade köttbullar. Ett bekymmer tornade upp sig. Jag är ganska säker på att tomten kommer med en tusen-lapp från mor. Med uppmaning att köpa mig lite fina kläder. Men jag inser ju att det kommer att kosta. Först och främst måste jag ta mig till stan - kostar pengar. Och nya kläder kräver nya skor, 500 - 1000 kronor, lite nya accessoarer kan jag väl komma undan med ett par hundra. Men nya kläder måste avändas - så det blir biljett till "lokal". 300 spänn kostar förfesten på Kulturens Hus. Och lika mycket för taxi tor om det nu bjuds på lite vin. Alltså ni förstår för att kunna nyttja denna julklapp kommer jag ur egen börs måsta bekosta allt detta. Nej, jag får nog göra som undersköterskan i Kiruna som tfått eaterbiljett i julklapp från landstinget - riva tusenlappen!

Och till min glädje kan jag se att luleåborna likt mig säger nej till rivning av Fritz Olsson husen.
En nätomröstning på NSD ger 70% stöd mot rivning - och det var faktiskt nästan 900 som deltog. Och den nu pensionerade "Mr byggnadsnämnden" PG Isaksson verkar mer och mer iträda sig rollen som kampanjgeneral. Skämt åsido - eller lite mer seriöst så visst borde byggherren pröva om det är möjligt att på något sätt bevara fasaderna - det är ju tydligen en metod som använts på andra håll i Sverige och världen.

Och trots att Camilla gjort Gökboet till näste för oss kaxiga gökungar  i oppositionen- så om jag tvingas välja så är det Fritz Olsson husen jag skulle prioritera.

Vädret kommenterar jag inte idag - glöm det ni också. Själv ska jag hålla mig inomhus - är ju julledig. Röja köket och sätta igång nästa matprojekt - som bara Camilla känner till. Ska bli en "söprajs"!

För övrigt bra tajming med ledighet - Anja ska åka utför 9.25 i tvåan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback