Arosenius - i blåsväder - igen

Det är möjligt att jag har fördomar - men vad tusan gör en länspolismästare på dejtingsajten motesplatsen.se? Jag ska erkänna att jag inte varit in där - men med tanke på att polismästaren tydligen lagt ut nakenbild av sig själv plus en massa annat skräp där har jag nog inte missat något.

Enligt Expressen rasar nu både polis och kvinnojourer mot bilderna som Norrbottens högste polischef själv lagt ut på nätet.

- Jag satt hemma och lekte med datorn som privatperson för mig själv, säger Karl-Bertil Arosenius.

Så här skriver Expressen:

"Karl-Bertil Arosenius är en kontroversiell och omskriven polischef. I slutet av 90-talet lämnade han sin post som biträdande länspolismästare i Norrbotten efter ett uppmärksammat familjegräl.

För fem år sen hände det igen. Ett högljutt bråk gjorde att tre polismän fick åka hem till Arosenius och ingripa.

Dessutom har han kritiserats för sin dominanta ledarstil. 2004 ville inte polisstyrelsen i Norrbotten förlänga hans förordnande, men rikspolisstyrelsen gav honom fortsatt förtroende i ett år, mot vanliga tre år."

Fär något år sen lyckades Arosenius, med ovanstående i bagaget, med nöd och näppe få en tidsbegränsad förlängning av sitt förordnande. Det var uppenbarligen en feldömning.

Arosenius, bör nu snarast packa ihop! Polisen i Norrbotten är värd en chef med bättre omdöme.

Kommentarer
Postat av: Karin Lundgren

Man slutar aldrig att förvånas och uppenbarligen är det så det kommer att förbli så länge vi existerar på denna planet. Vilka företrädare vi har här i Norrbotten! Med tanke på att det är många ungdomars dröm just att bli polis, så är det katastrof. Ska vi då stillatigande sitta och tycka att det är okej att vår länspolismästare beter sig som han gör? Vilka signaler ger det, jo, att det är okej att bete sig precis hur som helst mot nära och kära och även som förebild i samhället. Jag håller helt och fullt med dig att detta borde vara droppen som får bägaren att rinna över. Avskeda honom på stående fot!

2006-02-09 @ 11:11:06
Postat av: Sofie Pettersson

Det är förskräckligt att en man med en sådan befattning kan komma undan med sådant uppseendeväckande beteende. Det är väl en sak att han, av någon outgrundlig anledning väljer att lägga upp nakenbilder (!) på sig själv på en dejtingsajt, men att lyckas få sitt förordnande förlängt trots upprepade besök av polisen pga högljudda bråk...

Det får väl ändå vara någon måtta på vad för sorts människor som får leda poliskåren, såväl här uppe i Norrbotten som i övriga Sverige. Klart att kvinnojourer och självaste poliskåren opponerar sig. Jag skulle vara väldigt förvånad om de inte uttalade sig i frågan.

2006-02-09 @ 11:23:58
Postat av: Karin Lundgren

Kan du ta bort den dubbla kommentaren? I ivern över första kommentaren blev det dubbelt upp.

2006-02-09 @ 11:25:43
Postat av: GunderKarlsson

Nä nu är du väl för hård Ylva.Nog måste väl en
länspolischef som inte är omtyckt av sina kolleger få vara ute på en dejtingsida.Han måste ju kunna ta
kontakt med någon som tycker om honom.

2006-02-09 @ 14:06:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback