Inflation i opinionsmätningar

För er som liksom jag lyckats uppsnappa att det återigen presnterats en opinionsmätning får ni här lite service:

Från Expressen: ¤Här följer siffrorna för alla riksdagspartier i Skops januarimätnng (med decembersiffrorna inom parentes): moderaterna 23,9 procent (24,2), folkpartiet 11,8 (10,7), centern 6,6 (6,9), kristdemokraterna 6,6 (4,6), socialdemokraterna 35,9 (36,9), vänsterpartiet 6,9 (6,3) och miljöpartiet 4,6 (6,9).
Av de nya partierna får Junilistan stöd av 1,6 procent av väljarna medan Feministiskt initiativs stöd är så lågt att det inte redovisas separat.
Undersökningen bygger på svaren från 1 250 svenskar som under perioden 12-27 januari fick frågan "Vilket parti tycker du bäst om i rikspolitiken?".

I går skrev Stefan Tornberg på sin blogg: "Visst andas Wolodarskis artikel ett typiskt snobbintellektuellt "von oben-perspektiv" format av besvikelsen över hur Centerpartiet erövrar allt fler liberala själar."

Jag hade redan innan dagens opinionssiffror kopierat in detta i utkast för att vid tillfälle skoja med Stefan och fråga var han gömde dessa liberala själar.

Peter Wolodarskis artikel handlade om Centerpartiets bruna förflutna - och partiets oförmåga att göra upp med detta.Det gläder mig att Stefan också är kritisk till att Centerpartiet inte gjort upp med detta. De har tydligen ett beslut om att låta utreda det och Stefan uppmanar nu sin partiledning att ta lite av tidningspengarna och göra detta.

Mycket nödvändigt - när jag växte upp berättades om att det fanns (enstaka förstås) Bondeförbundare och Högerpartister hemma i byn som hade flaggat vid nazistframgångar i kriget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback