Karl Petersen - domare över fullmäktigebeslut!

Nu börjar glorian halka ordentligt på sned för kommunalrådet KarlP.

På kommunfullmäktige i januari tvingades socialdemokraterna till att bifalla en motion från vänsterpartiet om att det vid kommunal upphandling alltid ska ställas krav på att entreprenörerna iakttar kollektivavtalsenliga villkor. Vid de beredande sammanträdena argumenterade Karl P kraftfullt mot att Luleå kommun ensidigt skulle införa dessa, troligen lagvidriga , krav. Men för samarbetet med vänstern - eller måhända vänstern i det egna partiet - vek han sig fullständigt. 

Företagarna i Luleå har reagerat starkt över detta och överklagat beslutet. Inför styrelsesammanträdet med Luleå Näringsliv AB fick därför tydligen kommunalrådet kalla fötter. Han komponerade en skrivelse där det sägs att kommunfullmäktiges beslut bara skall omfatta upphandlingar inom bygg- och anläggningsverksamhet och att undantag från kraven ska ges för mindre entreprenader där entreprenadsumma understiger 2,0 miljoner.

Vem har gett kommunarådet mandat att tolka kommunfullmäktiges beslut? Och vad är det som gäller, kommunfullmäktiges beslut eller kommunalrådet. Skrivelsen från kommunalrådet är ju någonting väsenskilt från fullmäktiges beslut. Här öppnas för tolkningar och överklagningar. Har verkligen Luleå och Luleås företagsklimat råd med det?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback