Plan- och tillväxtutskottet

Plan- och tillväxtutskottet lyckades ta nästan hela förmiddagen. En riktigt elak huvudvärk har jag föra andra dagen i rad. Är normalt så förskonad från liknande krämpor att jag blir onödigt gnällig.

Vi fick information om Vision Stadion Kronan. Roland Marklund, Reidar Jönsson och Olle Juntti presenterade sitt projekt. Mycket intressant satsning. Ingenting som kan göras på en gång men viktigt att göra en förstudie och kolla om det finns några inbyggda konflikter. Sen gäller det att få upp mång aktörer på banan. Detta är mångas ansvar om det ska bli verklighet

Sen fick vi redovisat ungdomsundersökningen LUPP 2005. Den sa väl en hel del som vi redan visste.

Planläget på Klintbacken och Hällorna. Klintbacken ska nu annonseras ut, precis som med kvarteret Sparven. Rätt och riktigt - men det är märkligt att det bara är självklart när det finns privata intressenter.

Ett medborgarförslag om att fylkla igen "Röda havet" avslogs. Dock fick stadsbyggnads i uppdrag att skriva ett bättre yttrande. Framöver kommer pölen succesivt att bli grundare och då måste vi se till att göra snygga strandområden.

Mogenlogen rönte en viss diskussion. Lite märkligt att man avbröt anbudsförfarandet. Nu tror jag i och för sig inte att inressenterna skulle stått i kö. Men ändå är det viktigt att kommunen är tydlig.

Diskussion om att ändra detaljplan i Svartöstan diskuterades. Handlar om fyra hyreshus som kommunen för länge sen köpts in för rivning men där hyresgästerna nu gärna vill att de ska bli kvar. Någon ändring av planen beslutades inte - men å andra sidan är det inget akut rivningshot.

Angående inrättande av filmkommissionen reserverade sig jag och Maria. Vi yrkade på återrmiss. Mycket bristfälligt beslutsunderlag. Och lite märkligt att man redan anställt personen. Arvidsjaurs kommun har sagt nej så frågan är hur många kommuner som kommer att vara med och finansiera.

Vågen visade dystra siffror i morse igen. Så nu blev det några mandelpotatisar och mager köttfärsröra till lunch. Jag hoppade över mackan till förmiddagsfikat också. Nu är det frukt som gäller för mellanmål - och så måste det simmas ikväll.

Hoppas det inte är alltför mycket skrivfel i det här - för nu är det bråttom. Ska iväg på revision hos Studieförbundet Vuxenskolan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback