Morgontupparna och jag

Har stått i regnet tillsammans med morgontupparna och väntat på att bli insläppt på Nautilus. Tupparna - ett härligt gäng "gubbar" i varierande ålder. En ganska rå men hjärtlig stämning råder dem emellan.

Det har ökat markant med antalet som tränar. Stefan från Tekniska är igång med ett gäng på säkert 10-15 personer. Varav flera har vittnat om att det är första försöket. Mycket uppskattad aktivitet säger Stefan.

Hörde på radion om någon organisation som nu tagit tag i och kritiserat svensk utnämningpoltik. Inte en dag för tidigt. Hoppas det denna gång blir en massiv folkrörelse som också ger resultat. Även om jag kan tycka att många utnämningar av till exempel landshövdingar har varit kloka val så är det ju sjukt att urvalet ska ske i den politiska vänskapskretsen och med turordning mellan partierna.

Det mest "sjuka" exemplet var väl ändå när Göran Persson ville bli av med "Moder Svea", Margareta Winberg som blev ambassadör i Brasilien (eller var det Portugal).

Nu måste jag ta itu med en annan tokighet - Renhållningens nya direktiv om var och hur tunnorna ska placeras. Förefaller både sakna helhetssyn - hur ska gamlingarna klara detta - och trafiksäkerhets aspekter. Det får nog bli en intepellation!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback