För mycket politik

Det är för mycket politik i tidningarna i dag - främst Norrbottens Kuiren. Just när jag känner att jag kommit ner i "bara-vara-läge" är det lite störande. Dock ligger de flesta (av mig listade - vilket inte är så många) politikerbloggarna i träda så det jämnar väl ut sig

Ögren - Westerlund på landstinget ger sig på Stefan Tornberg och försöker göra honom ansvarig - åtminstone delansvarig - för att ambulansverksamheten inte fungerat i Kiruna. Jo det passar att dela med sig av skiten - annars klappar de sig gärna för brösten för allt de påstår är förträffligt och fungerar så bra. Återigen kan jag konstatera att det blir intressant med TV4:as vårdundersökning.

I svar (från Ögren-Westerlund) till folkpartiet och sjukvårdspartiet  låter det så fint att det underskott som landstingetsmajoriteten dras med - ca 160 miljoner - det ska "verksamheterna" få diskutera och komma fram med lämpliga åtgärder. Samtidigt vet vi att landstingsråden förekommer arbetsgrupperna och pekar med hela handen - ibland pekar händerna dessutom åt olika håll!

Britt Westerlund är för övrigt gammal skolkompis till mig - på realskolan.

Bodil Schiblis insändare här om dagen måste jag erkänna gjorde mig stum. Det är svårt att hantera inlägg som drar onyanserade för att inte säga hatiska slutsatser från ett felaktigt underlag. Det blir en fajt mot väderkvarnar. Först ska det benas ut och bevisas det som är fel för att inte säga fullständigt galet. Och utifrån det som blir kvar försöka föra en saklig debatt. De tre vänsterdamerna - Ulrika, Iris och Siv - som lockade fram Schiblis svarar dock idag - ett svar som jag i mångt och mycket kan stå bakom.

Men lite patetiskt blir det dock när vänsterpartiet - som i andra sammanhang skryter med hur de påverkar Göran Persson - talar om nedskärningarna i offentlig sektor. Det är högerpolitik förd av såväl borgerliga som socialdemokratiska regeringar, hävdar damerna. Nåväl sen den senaste borgerliga regeringen är det mer än tio år - så nog är det svaga vänsterkrafter som inte lyckats återställa detta.

Och Anna Grönlund Krantz och hennes norrländska folkparti riksdagsledamöter och kandidater ryter till mot Nuder om bärnäringen. Själv söker jag någon som vill plocka och sälja bär till mig. Ut till björnskogen går jag inte!

Nä istället ska jag nu åka och träffa Birgitta Spets och lämna ut till mässkitt till henne. Det är Kalixmässa nästa helg. Och Nyamko Sabuni ska debattera mot Peter Eriksson på fredag.

Och ikväll ska jag på gårdsfest. Låter lantligt men äger rum på Örnäset. Ska bli kul!

Däremellan ska jag åter försöka försätta mig i "bara-vara-läge" - trots att tidningarna kittlat upp politikergenen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback