Himlen gråter idag också!

Himlen gråter idag också. Undrar om jag skulle bli lyckligare - ännu lyckligare - om jag avskärmade mig från nyheter några dagar. Samtidigt som jag läser tidningarna lyssnar jag på TV - mycket av det jag ser och hör är värt att gråta över. Idag tror jag bestämt att himlen gråter för det storkrig som återigen håller på blossa upp i mellanöstern.

Lycka kan vara små saker också. Läsare av denna blogg och ni som känner mig vet att enkla problem med datorn kan vara stora för mig. Just nu har jag återfunnit "bakåt" knappen - det är också lycka!

Lycka kan också vara att Bo Ture Larsson, krönikör, Norrbottens Kuriren har semester idag. Hans plats har dock intagits av Maud Olofsson  som nu sällat sig blåbärens vänner. Ni som har några år på nacken vet att blåbär kan vända en hel valrörelse. Alla partistrategers taktik kom på skam när hormoslyrdebatten och giftiga blåbär tog över någon gång i slutet av 70-talet. Mjökpriser och politiker som inte vet vad en liter mjölk kostar kan också ställa till det (alla toppkandidater kollar nu Ica-kvittot nästa gång ni handlar) liksom döda sälar. De sistnämnda hjälpte miljöpartiet in i riksdagen - dock visade det sig väl efter valrörelsen att säldöden inte hade med miljön att göra. Så kan det också gå. Men det var väl ochså LYCKA - för en del.


I Pajala blir efterrätt till gamlingarna inom äldreomsorgen uppenbarligen en valfråga. Arne i Pajala har, enligt en insändare i NK,  gjort en egen enkät - och alla politiker utom Niska har nu utlovat efterrätt - efter valet.

Och Korpilombolo är torrlagt - man kan ju tro att det är Skogstjärnan som tagit slut efter marknaden - men det är faktiskt bensinen. Nu får de åka 10 mil för att tanka i Pajala!

Jag vet inte hur långt Kopilomboloborna har till Haparanda. Men annars kan det väl vara värt att åka och titta på hur det maktfullkomliga socialdemokraterna - kommunen det är S det - har gjort om en kommunal orienterings/informationstavla till en socialdemokratisk valtavla. Och Bucht skyller ifrån sig - det är Bo-Erik Nilsson, valledare och före detta kommunalråd som tagit initiativet. Det skulle inte förvåna mig om detta blir en nyhet i någon av våra kvällstidningar. Men det är väl bra att resten av Sverige får se hur det är att leva i den sista sovjetstaten.

Idag finns hur mycket som helst att tycka till om - det mesta negativt tyvärr. Så därför avslutar jag med att gratulera vårat första namn i Överkalix - JUDIT Malmgren på namnsdagen. Och RAGNAR ENGMAN finns med i NSD för femtio år sen. Men här måste väl tryckfelsnisse har varit framme - inte var du vuxen för femtio år sen, Ragnar?




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback