Jag kan ha fel?

Jag kan ha fel men jag tror faktiskt att vi idag ska gratulera Isak Krantz, 1 år.

46461-34Mamma Anna får väl hålla på grattiset om jag nu missat med någon dag.

Lokaltidningarna är avverkade - dock inte nättidningarna - om något riktigt maffigt inträffat efter pressläggningen,

På tal om efter så har Erling Wälivaara sent om sider vaknat och tycker något om beskattningen av bärplockare. Ja, i själva verket har han drivit frågan i åtta år - men ingen har lyssnat. Måhända har han varit lika tyst i den frågan som i frågona om vad han tycker om kvinnliga präster, homosexuella och aborter!

Och Norrbottens Kuriren har fått för sig att vi läsare är särskilt intresserad av utrikespolitiska frågor just under varmaste sommaren. Daglig dags matas vi med krönikor från Bo Ture Larsson om allehanda främmande länder - idag befinner vi oss i Afganistan.

Och min vän,  iogt:aren Ragnar Engman, får nog titta över de här med hundar på Brännastrand. Enligt en insändarskribent är det tillåtet med fyllehundar - som pissar och super - men våra fyrfota vänner hundarna är inte numera inte välkomna till Brännastrand.

Tre till fyra män dödas varje år av en kvinna det har en nära relation till. Ett stort problem enligt artikeln och självfallet är det så. Men HUR stort  det är  får vi inte veta eftersom det inte ställs i relation till något. Vad är motsvarande siffra för kvinnor som dödas av närstående män. Tio, tjugo gånger större? Eller vad? Jag borde veta - men myntet faller inte ned så här tidigt på morgonen.

En näbbgädda har fångats - fast vi är några som fortfarande är i frihet!

Och kompisar nu har vi något att se fram emot - Zidane ska snart tala ut. Vad var det hans sa den där Italienaren som fick Zidane att skalla omkull honom? Expressen ligger i lä - i Brasilien har en tidning anlitat en läppläsare för att utröna orden!

För övrigt anser jag att bad i Kiruna ska vara gratis! 60 kronor för vuxen och 30 för barn är hutlöst där alternativet är att bada där isflaken nästan är kvar vid strandkanten. Är det fördomsfullt att säga så? I alla upprör de en del att bakelser med grädde, maräng och choklad får kallas negerkyssar. Undras hur länge finska pinnarna får finnas kvar i receptboken?

På återhörande!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback