Jag pussade honom!

Det tar tid att lära sig ha semester. Men igår kväll hamnade jag framför ett TV-program med Kristina Lugn - och har legat till klockan halvåtta på morgonen igen. Och jag som fått knottror på armarna och otäcka rysningar i kroppen bara jag hört namnet Kristina Lugn blev helt fascinerad av programmet. Hon sa/läste mycket klokt. "Det är ett sorgearbete att leva. Om man inte förstår det blir man aldrig glad". Frågan är om jag ska satsa på en Kristina Lugnet bok?

Och grodan pussade jag - om än på håll. Vid utefrukosten i tisdags i Kallviksskäret dök den upp. En decimeter stor nästan riktig sagogroda. Fast den var brunflammig och inte grön som Grodan boll. Nå, inte verkade de bli någon prins den här gången heller. Fast flickor med längre erfarenhet än mig säger att de - prinsarna - ofta återgår till paddstadiet så det var väl lika bra då!

Och Kenneth Backgård "minns" på folkpartiets vägnar i en debattartikel i Norrbottens Kuriren. Dock verkar han ha svårare med sitt eget minne. Inte någonstans - i annonser eller valtidningar har jag noterat om han kommer ihåg hur många BB han ska öppna det här valet.? Och inte heller hur många miljoner skattekronor han och Kent Ögren förslösade i onödan i tvättsåpan - prickad av revisorerna till och med! Det värsta är väl att jag - efter att ha lyssnat på förra landstingsfullmäktige - kan misstänka att  Backgårds "glömska"  innebär att han kan rädda kvar Ögren efter valet. Om den chansen yppas - vilket vi kan hoppas att den inte gör. 

Johanna gratulerar vi idag. Farmor Elma - avliden sen några år - gillade inte sitt tillnamn Johanna och hade svårt att förstå att små, rara nyfödda flickor kunde få det förhatliga namnet. Grattis i din himmel i alla fall - Elma Johanna!

Det mest uppseendeväckande politiskt idag är väl att socialdemokraterna uppmanar till lagbrott. Skatteplanera med dotterbolag i utlandet är rådet till bärplockarföretag som hamnat i ett moment 22. Vilken väg de än väljer är de olagliga. Anna Grönlund Krantz kräver i ett uttalande att Nuder kravlar sig ur hängmattan och tar sitt ansvar.

Annars översvämmas tidningarna av evenemang och aktiviteter som jag antingen harmas över att inte ha hunnit med eller blir frustrerad över att inse att jag inte kommer att hinna med.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback