Med nöd och näppe - och utan kamera

Med nöd och näppte hann jag städa färdigt idag - nu innan kneget börjar på allvar på måndag. Vid ett-tiden kastade jag in sista mattan. Och sen rejsade jag iväg till stan och inhandlade en liter svart lackfärg till fadern. "Plockade" samtidigt så där fyra liter lingon och fyra liter blåbär ute på Örnäset. Fick bär av en kompis. Särskilt lingonen gladde mor och far! Som genast startade syltkitteln.

Och så hem och in i duschen. Kusin Kerstin kom findressad strax efter fyra och klockan fem tog vi bussen till stan. Där blev vi sedemera upplockad  av Gerd och hennes man Harry fvb till Marja-Liisa på Björkstatan. Ja vi tog upp Els på vägen också förstås.

Alltså kompisar - vilken kulinarisk matkväll vi genomlevt. Först en delikat morotssoppa med vitlöksbröd. Så grillspett med lax och marulk ( var det så?). I alla fall mycket smakfulla grillade fiskspett men en delikat ugnpotatis till. Till detta genomgående en  lagomt vitt matvin - be mig inte om namnet. Och så om detta inte var nog en pannacotta (kan det möjligen stavas så) med jordgubb.

Kaffe och hemgjord drömtårta - ingen äcklig med fet smörcreme - utan en riktig gammeldags hembakad. Två bitar för Strutz.

Och sen Cosmopolitan - en ljuvlig drink med tranbär som bestående eftersmak.

Och blandat med prat och skvaller inmundigade vi choklad - mörk 70% cacao!!

Vilken härlig avslutning på semestern - THANK YOU Marja-Liisa och brudarna!!

Och kameran glömde jag låna av mor!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback