Nu ska jag fladdra som en fjäril

Nu ska jag fladdra som en fjäril några dagar. Från blomma till blomma och suga ut det göttaste av nektar. Och apropå suga ut det göttaste så hade jag fått en kommentar på bloggen idag - på ett riktigt gammalt inlägg. så här stod det;  Very good site. http://www.google.com/serge774 I real like it.  Vem läser min svenska blogg - med mycket talspråk - och svarar på engelska? Är det något automatsvar från någon som vill sälja nå´t? Eller är det en riktig person?  Min nyfikenhet är total. Försökte naturligtvis klicka på länken (ja, jag vet Thjomas att jag inte ska göra det - men ändå) utan resultat.

Skatteverket fortsätter att jaga småföretag - det är väl regeringens direktiv som när försäkringskassan jagar sjukskrivna. I går kunde jag
läsa i NSD att landshövdingens chaufförstjänster upphandlats av ett företag. Men nu hade skatteverket fått för sig att de minnsann bara var en förtäckt anställning. Och vad spelar det för roll? Även företag betalar skatter och sociala avgifter. De enda som skulle kunna ha ett egen intresse att inte anställda blir egna företagare är facket som ju då missar medlemmar.

Har noterat att Stefan Tornbergs nedslag i Överkalix-Övertorneå var av det kortvarigare slaget. Han var tillbak till Luleå och roade sig på teatercafét på lördag. Det var bra det Stefan - jag tänkte det är tufft att tköra tredagar två helger i rad. Du måste hålla ända fram - jag vill ju se både dig och Anna i riksdagen.

Sjukvårdspartiet hade tydligen schappat med hela montern - bilen. Få se om de återvänt i dag när Els och jag kommer upp vid lunchtid. Hörde att sjukvårdspartiet tydligen kör reklam där de talar om att det var deras förtjänst att tvätten blev kvar i Boden. Nåja - det är väl fler som vill dela på den äran. Vad sjukvårdspartiet däremot "glömmer" att berätta är att de i tvättsåpan medverkade till att försnilla bort runt fem miljoner av skattebetalarnas pengar. Pengar som landstinget tvingades betala i skadestånd för dålig handläggning av ärendet. För detta fick samtliga partier utom ett - Folkpartiet -  anmärkning av revisorerna.

Men åter till fjäril och fladdrande. Efter återkomst ikväll från marknaden ska jag som sagt fladdra runt som en fjäril lite här och var i några dagar. Bestämt till och med onsdag. På torsdag ska jag vara åter för då ska vi leverera hembakat jordgubbstårta till Sara som fyller 9 år.

Det innebär att det kommer att bli det första längre uppehållet i bloggandet. Måhända ramlar jag över någon dator under resans gång - men det är tveksamt. Såna moderniteter som bärbar är ju inte min modell. Nåväl Orsa kompani lovar ingenting bestämt!

Men för säkerhets skulle passar jag på att gratulera kompis Märta som fyller okänt jämnt antal år på onsdag. Och Sara som fyller år på torsdag har namnsdag på onsdag. Och barnbarnet Lisa har namsdag på lördag - Madeleine. Ja, hel fruntimmersveckan är fylld av med personer som borde grattas. Grattis allihop från Eder fjäril Ylva som nu fladdrar iväg.



Kommentarer
Postat av: Ylva

Kanske kan dina läsare fr.andra länder förklaras genom att jag sagt till mina vänner i ex.New York att The Lady politician is very nice,ja..jag kallar dig Lady Politician.
Behöver ju inte vara så men jag har vidarbefodrat dig över världen lite smått...Ha' det gott!

2006-07-16 @ 14:02:48
Postat av: Antonio

Very nice site! Good work. http://www.sessit.port5.com

2007-02-27 @ 19:44:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback