Piken visste var den tog

Med anledning av gårdagens bloggande efterlyste Magnus länken till Rune Björnströms blogg. Jag förstod piken om än den var fin.

Nu har jag varit ute i världen (nättidningarna), läst lokaltidningarna och kollat runt på en del bloggar. Det blev för mycket att tycka om så det nästan stockar sig. Svårt att sålla alla intryck. Moderata Miguelle skäller på kommunen för skitiga upp och nedvända flaggor. Själv kan jag skälla tillbak på Miguelle - vi väntar fortfarande på dag två från fullmäktige som utspann sig runt 20 juni. Det är som lite ketchupeffekt på en hel del politikerbloggar - först kommer ingenting, ingenting och så kommer massor på en gång. Mårten Ström har hunnit avverka kd-kravet om åldersgräns för dokusåpor, centerns förslag om sänkta arbetsgivaravgifter och Jens debatt med Kent Ögren inom loppet av några timmar. Och som vanligt har Mårten "missförstått" det mesta. Centerns förslag är ett komplement till förslaget om "ungdomslas - ingen reträtt under galgen som Mårten påstår.Och inte heller handlar folkpartiets förslag om några privatiseringar - bara att kompetent och utbildad personal faktiskt ska kunna få utföra vård och omsorg utan någon poltiker i detalj ska skriva arbetsordningen. Och Stefan Tornberg som är pålitlig med en jämn ström av bloggande har förevigt centerns korvgrillning på Storgatan. Korv, potatis och drömmar till folket! Och Fredrik Lundh tycker att alliansens ungdomar ser ut som flugskit i sina oranga tröjor och skanderar att "ingen, ingen ska rösta blått". Det är härligt att miljönämndens ordförande har kvar sitt ungdomliga språkbruk. Måhända vi innan lägret är slut får veta om Fredrik placerade sig i tävlan att slå in spik på bilder av de borgerliga partiledarna också?

Puh, Magnus, detta var en uppvisning i konsten att länka. Och någon vana ska det inte bli - rekommenderade bloggar lägger jag in permanent. I alla fall någon.

Och Pajala marknad är stort förstår jag när jag ser annonseringen. Fast jag vet sen tidigare också. Halva Sunderbyn töms på hemvändande tornedalingar denna helg. Och jag ser framemot att åka dit. Anders Mansten kommer däremot inte dit - det var Pajala folkpartisternas önskemål men Anders valde Tyskland - men fullt godtagbar anledning. Men vi blir ett gäng riksdags-, landstings- och lokala kandidater som äntrar scenen i alla fall.

Heja Anna-Greta Svedberg, centerpartiet. som i TV4 regionala sändning snappat att Luleå kommun tydligen inte har en enda badplats som är tillgänglig för funktionshindrade, Alla vackra planer till trots.

Och först på plan att avslöja att alliansen skrivit ihop sig om fastighetsskatten är Expressen. Tycker faktiskt att Kd fått lite onödigt mycket credit för att vara för fastighetsskattens avskaffande när de egentligen föreslår att skatten byts mot en kommunalavgift.  Men  det förslaget är säkert mycket bättre än dagens orimliga straffbeskattning i alla fall. Så det kanske är värd det berömmet.

Och så ser jag att Persson utsett sin kronprins - Thomas Bodström. Ja, inte är han min "drömprins" precis. Nog skulle väl ett sån efterträdare vara en tillgång för oppositionen. Ur det perspektivet är det synd att Maria Ulvskog är ur leken.

Och klockan går - men det är väl en mänsklig rättighet att inte behöva vara åtta på jobbet då jag har semester??


Kommentarer
Postat av: Magnus

tack för de fina länkarna! ;)

Postat av: Anonym

Migelle inte Miguelle

2006-07-04 @ 15:34:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback