Sista semesterdagen

Så var den här - sista semesterdagen. Gårdagens "ångest" över att det nu är slut har övergått till ett accepterande. Ska bli skönt att få hugga i på rikt - det stjäl så mycket energi att oroa sig över allt som ska göras. Mitt emellan väder gör det dock svårt att bestämma hur dagen ska användas. Soligt men värmebölja kallar jag inte 14 grader. Men okej är det förstås.

Kalixmässan drog i gång i går och får utrymme i båda tidningarna. Vad den så kallade "frågedebatten" gav får väl åhörarna själva bedöma. I båda tidningarna får vi veta att det var Peter Erikssons ungdomskärleks pappa som fick honom till Norrbotten. Det hade vi klarat oss utan - både den informationen och det faktumet att han kom hit. Inget personligt mot Peter - bara taskig politik för oss norrbottningar.

Det gläder ett gammalt ombudsmannanhjärta att se vår landstingskandidat
Anders Mansten uppskrudad med kampanjkläder - t-shirt och keps - av det moderna snittet. Den glädjen delas säker av loggostalinisten Thomas.

Härligt med alla internationella maträtter som serveras på festivalerna. Men nog förflackas väl den lokala matkulturen när det är paltfrossa i Kalix. Den hör hemma i Piteå - i Kalix ska de frossa i surströmming eller i alla fall i fisk av något slag.

Och den oförtröttelige Stefan T är på mässan också - med sin gröna valbyrå. Den riksdagskandidaten måste nog utses till sommarens flitigaste.

En del startar sent. Sjukvårdspartiet som knappt synts i det politiska livet under mandatperioden visar nu upp sig med ambulans för att åskådliggöra att nu handlar det om utryckning. Räddas det som räddas kan. Ännu häftigare utryckning gör Linda Rosing - hon från dokusåporna - på måndag ska hon bestämma sig för hon ska kandidatera för ett nytt kvinnoparti - som inte tycks vara Fi?

Och ni som befinner er på Kalixmässan eller dess närhet. Ta tillfället i akt och lyssna till debatten mellan Nyamko Sabuni (fp) och Peter Eriksson (mp) klockan 11.30 i ishallen.

Nu gör jag själv en "utryckning" för att ta tillvara denna sista av semesterdagar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback