Sommartider hej, hej!

Kroppen har alldeles på egen hand lagt sig till med sommar/semstertider - trots att jag ska jobba idag. En timmes sen start. Blev väl lite bortskämd igår då jag tränade på steg 4 i konsten att vara lycklig - vara närvarande i stunden.

Hörde häromdagen om hur det gjordes undersökningar om hur lyckliga olika folkslag ansåg sig vara. Vi svenskar låt hyfsat bra till. Men det intessant i inslaget var hur du själv kan påverka din upplevelser av LYCKA. Fyra element bestod det av; självkänsla, tacksamhet, empati och närvaro. Det sistnämnda handlade om att njuta och vara i stunden. Inte alltid vara på väg till något annat. Bara det och det är gjort så ska jag njuta av livet. Vem känner inte igen sig? Bara stå ut/orka med nu några dagar till så är det jul/påsk/semester - sen ...

I går hade jag ett lyckat försök med "närvaro i stunden". Vill väl påstå att hon i radion glömde påtala vilken stor betydelse vädret har för den upplevda lyckan. Lycka kan vara att vara häst - dra milden i potatislandet - och rensa ogräs.

Inser att 3:e juli infunnit sig - ikväll ska jag bli intervjuad för ett inslag i PRO:s närradio.

Inget att bli så särskilt taggad av i tidningarna i dag. Branden i Luleå stort i båda tidningarna - men häftigaste spekulationerna i vad som förorsakat den uteblir.

Persson i Almedalen sysselsätter ledarna i båda lokaltidningarna - dock med något olika infallsvinklar kan jag väl lugnt säga. Ett besvärande faktum för socialdemokraternas trovärdighet måste väl ändå vara att Perssson förra valet lovade 10 000 fler platser i äldreboenden - och verkligheten är att det blev 15 000 platser färre.

Riktig frid verkar ännu inte råda hos moderaterna i Luleå. I ett referat från en moderatträff i Mörön konstateras; "...på Luleås LT-lista som mycket märkligt toppas av Kirunabon Hans Swedell". Hela referatet finns i exakt likdan utformning på Rune Björnströms blogg. Rune som varit den som det senaste "moderatkriget" i stor utsträckning rasat kring. Sen kan jag ju ifrågasätta det journalistiska i att publicera ett sånt intetsägande referat!

Denna morgon avslutar jag med att gratulera alla som heter Aurora vilket betyder morgonrodnad.

Kommentarer
Postat av: Magnus

Vad har han för adress till bloggen? :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback