Värmeböljan låter vänta på sig

Nu tycker jag det utlovats värmebölja en hel vecka minst. Kvällstidningarna utropade redan förra veckan att vämen var att söka i "norrland". Och norrland är ju stort som vi vet. Eller som en partikompis från Halland sa till mig för flera år sen: "Ylva, i sommar har jag varit i dina trakter". Jaha, undrade jag förstås: "Var har du varit då?" Varvid Ove svarade: "jag har seglat utanför Söderhamn". Ridå, tablå!

Den nyhet som etsat sig fast i dag är att Konsumentföreningen i Stockholm kräver att marknadsföreingen av rynkkrämer ska granskas. Mitt under rötmånaden har konsumentföreningen kommit på att rynkkrämer inte kan hålla vad det lovar. De kräver att Läkemedelsverket och Konsumentverket ska ägna krafter och resurser till rynkkrämerna. Tack och lov så avböjer båda men hänvisning till att det har viktigare saker att prioritera. Jg hoppas att Stockholms konsumentförening inte finansieras med skattemedel - det finns definitivt bättre sätt att använda dem än att jaga rynkkrämer.

"Gör man anspråk på att tas på allvar så måste man också ta ansvar för sin roll som styrelseledamot" säger Kenneth Backgård, sjukvårdspartiet,  med udden riktad mot Jens Sundström, folkpartiet. Det sägs av en ledamot som var med och fattade beslut i tvättsåpan som kostade skattebetalarna ca fem miljoner i skadestånd. Undras om Backgård tagit sitt ansvar och betalat tillbak sin del av dessa skattepengar? Det blir ju särskilt pikant när Backgård riktar udden till Jens Sundström den enda ledamot som i "tvättsåpan" inte prickades av revisorerna.

Och i helgen är det dags att dans och le - i Piteå. Men vi väntar väl på vårt eget Luleå kalas.  Piteå upplever jag med Nolia istället. Och vad jag ska uppleva idag vet jag inte riktigt - det är skönt att vara riktigt "oplanerad" också. Det kallas visst semester.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback