Varmt men mulet

Eller så säger jag varmt och mulet. Visst är det en viss skillnad i positivitet? Det är 19 grader och ett riktigt härligt "sammetsväder". Bara nu regnet håller sig borta. Fast bara då mellan 11-14 så blir potatisodlarna och andra odlare glada också.

Och dagens stora gåta är varför Norrbottens Kuriren har NSD-format. Utan att det finns en enda kommentar om detta någonstans? Jag har hävdat att jag inte vant mig vid NSD:s lilla format. Men nu kändes det inte så helt fel plötsligt. Upptäckte att det var lättare att hantera vid krönikeskrivande vid datorn.

Gjorde just ett snabbt kast ut på Kurirens nättidning för att se om ovanstående kommenterades men inte. Däremot storbrand på Burströmska. Nu börjar det vara för många bränder för att det ska vara normalt. Folkets Hus branden och det stimmet är väl inte klarlagda än?

Och det blev idel förluster i fotbollen i går. Ukraina åkte ju dit ordenligt mot Italien vilket var tråkigt men inte oväntat. Ännu tråkigare var slagsmålen efter matchen Tyskland-Argentina. PT:s Torbjörn Carlsson skrev i går om Piteå Summergames och om att hans lag nu skulle övergå från 7-mannalag till "riktig" fotboll det vill säga 11-mannalag. Vilken spark på benen till all ungdomsfotbollen. Både 5-mannlag och 7-mannalag är betydligt roligare att se än det som utspelades efter matchen mellan Tyskland och Argentina.

Ser att Östman dissikerat de olika politiska partiernas ekonomiska redovisningar. Det kan han göra efter en folkpartimotion där vi föreslagit att det ska vara så eftersom partierna har så pass mycket stöd  av skattebetalarna i form av partistöd. Då ska det kunna granskas.

Artikel i dag igen om krav på dyra kassamaskiner för knallar. Tänkte inte på det men det är ju ett hot mot hela torghandeln också. Och mot de små lokala hantverkarna som deltar på julmässor och annat. De som suttit hemma och knypplat, virkat, klippt och klistrad. De som redan idag måste söka de bllligaste marknadsplatserna för att inte måsta betala för att vara med. Men Anna har agerat redan i riksdagen och kommer inte att vara tyst framöver heller. Stoppa regeringens dråpslag mot knallarna och torghandlarna.

Tur att vi ger bort våra ballonger idag på torget - och att vi bjuder på både idéerna och kaffet! Tänka om vi tvingats släpa på en kassaapparat också!

Dagens goda råd står Gustav Sundström för. Gustav är före detta ordförande i kommunfullmäktige Luleå. Han tycker Risto Pekka ska begära "permission" från fullmäktige under psalmsjungandet . Guystav är till och med så generös att han rycker Risto ska få permis med bibehållet arvode. Ja, nu är det redan så vist att när vi sjunger Blomstertiden.. har vi redan gått över den maxtid som ger arvode - så ingen behöver heller reta sig på att vi sjunger till oss arvode. Det vor förmätet - åtminstone med min sångförmåga!

Nu måste jag starta dagen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback