Vem behöver regndansare?

Apropå felstavningar

Migelle - så såg jag att Stefan Tornberg när han länkat min blogg skrivit Reflektioner med K. Ja, den hette så när det var i form av ett elektroniskt nyhetsbrev som gick till mina förtroendevalda + en extern prenumerationslista av "särskilt utvalda".

X eller K

Sen den kommit ut i cyberrymden så enades jag och Thomas om att den nog skulle heta RefleXioner med X. Mera ryggmärgsreflexer är riktiga reflektioner. Jag hoppas ni förstår skillnaden  - annars är ni i samma tempo som jag. Det är X:et som gör att jag kan skriva precis vad som helst. Det är liksom en ursäkt i förv'äg - om ni förstår vad jag menar.

Surströmming till middag

Ganska tidigt denna dag beslöt jag att uppfylla fars önskan om surströmming till middag. Eftersom de har pensionärskuvös så är vi inte beroende av väder och vind. Inhandlade färdigt och lämnade "hemma".

Ylvas regndans

Därefter utfärdade jag ett löfte om att inhandla en cykelhjälm och cykla hem min Skeppshultare som står fint parkerad på jobbet. Jag hann dock inte mer än provcykla inne på "bakgården" innan regndropparna infann sig. Vem behöver en regndansare när solen går i moln bara jag provcyklar? Så någon cykeltur blev det inte - men väl en illandes röd cykelhjälm. Den kommer att återges på bild här på bloggen vid lämpligt tillfälle.

Möjliggörare - vi är för många

Ikväll har jag ramlat in i slutet av flera TV-program som jag önskat jag sett från början. Först om en ung drogmissbrukande kvinna. Etsade sig fast det hennes far sa: "du har förstört min julafton en gång tidigare går du nu så får du aldrig komma igen!" Det är så det måste låta - vi är alldeles för många "möjliggörare". Vi som försöker ta ansvar för andra människors liv. Skulle verkligen vilja kunna länka till AA:s bok för medberoende. Oerhört intressant. Oavsett vilket "missbruk" det handlar om.

Och så var det Nirvana och Olivia Twist

Och så var det kon Nirvana som en ung norska använde för att rida på - det funkade utmärkt. Och även om hon nu skulle få en häst så skulle hon inte överge kompisen Nirvana!

Och i mågon form av "Nirvana" befann jag mig strax före klockan sju (ikväll) när jag vaknade till efter en liten tupplur - tittade på klockan - reste mig upp och tänkte: herregud jag måste hämta tidningarna. Tog några sekunder innan jag förstod att det faktiskt bara var kväll!

Och då ägnade jag också en dryg halvtimme till familjeserien Oliva Twist - sista avsnittet i en repris från 2002. Tyckte mig känna igen den så jag kollade i tidningen.


Kommentarer
Postat av: Stefan Tornberg

Nu är det fixat - med X.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback