Absolut Gültzaudden

Gültzaudden var gårddagens tummelplats för länets politiker. Både centerns Stefan och socialdemokraternas landstings- och riksdagskandidater hade sina respektive presskonferenser där. När jag ser Stefans melonfärgade skjorta kommer jag ihåg en elak historia om centern - många, många år innan alliansarbetet. Det sas så att centern var som en melon - grön utanpå men röd inuti. Och till Norrbottens Kuriren har Stefan lyckats sälja in att den gamla valbyrån är årets nyhet. Annars lär väl den vara jämnårig med det gröna håret - som vi inte ska få se i årets valrörelse.

Det politiska budskapet från socialdemokraterna var tunt - det är träden och skogsnäringen som ska rädda välfärden. Hade det varit samma journalist på centerns och sossarnas presskonferens kunde jag tro på sammanblandning.

Ledaren i NSD tycker att sossarna varit dåliga på att ta tillvara avgående riksdagsledamöters erfarenhet. De nämner Leif Marklund från Piteå som för 8 år sen lämnade riksdagen vid 55 års ålder. Ledaren tycker att han bort få större uppgifter i kommunalpolitiken. Nu höjer OA flaggen för att Birgitta Ahlqvist och Lennart Klockare - att dessa bör tas tillvara bättre. Med tanke på så lite avtryck dessa gjort så borde det onekligen finnas krafter kvar.

Annars delar jag PG Sundström och Björn Sundgren, jägarrepresentant respektive länsstyrelseföreträdare, uppfattning att björntilldelningen ska avgöras regionalt av vår egen länsstyrelse. Bara det faktum att Naturvårdsverket gripit in och stoppat ett bygge vid Aleån - med hänvisning till strandskyddet - gör att denna myndighet måste fråntas det mesta i beslutsrätt som rör vårt län.

Och dagens skratt bestods av Risto Pekkala. Han tycker att det måste var slutsjunget i kommun-fullmäktige i Luleå. Åtminstone när det gäller religiösa sånger som Den blomstertid... Risto har tydligen använt sig av den "mogna" varianten till demonstration att sitta kvar i bänken när vi alla andra har rest oss upp och sjungit.

Nu ska jag dra igång dusch, kaffe och färd till jobbet. Ska skrivas till Vårt Luleå, svaras på enkät från PRO, korrekturläsa åt Thomas och avverkas en del andra dåliga samveten.

Det kan väl bli en och annan rad i förtroende senare under dagen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback