Dagen efter

Dagen efter - i flera hänseenden. VM är slut för Sveriges del och midsommar är slut för oss andra. I dag är en helt vanlig söndag. Och de som inte har semester återgår till jobbet som vanligt i morgon. Själv ska jag vara ledig i fyra dagar - med bakjour. Ska ha hand om barnbarnen.

Skandaler som kan knytas till kungahuset är fortfarande större nyhet är fotbollsskandalen. Aftonbladet toppar med att en vän till Carl Philip kraschat med och blivit överkörd av sin egen båt. Misstänkt grovt sjöfylleri. Expressen toppade också med den nyheten - men har nu ändrat till fotboll. Sportredaktionen vann över "Se och hört" redaktionen.

Apropå kungligheter så skulle ju rubriken på 249 kronors klänningen vara H ennes M ajestät Madeleine - ingenting annat.

Verkligen inte mycket att delge er ur nättidningarna denna morgon. Inte ens rubrikerna om Sveriges VM förlust inbjuder till kommentarer. Tror turneringen är så utdragen att ammunitionen åtgått redan till hotade testiklar och ömmande ljumskar. Dock upptäckte jag ytterligare en oblygt försök att pådyvla mig reklam. Expressens webb TV som skulle spegla fansen besvikelse inleddes med reklam för Oddset och fortsatte sen med andra förföriska toner om att spela bort pengar. Sen funderar jag fortfarande över "glasögonreklamen" i DN - börjar den alltid med Maud Olofsson eller är det bara slumpen?

Apropå förlusten i fotbolls VM påstår en av mina bloggkollegor att det är regeringens fel - kan väl inte bli annat med muntergöken Ringholm på läktaren. Det behövs en borgerling regering för medaljer hävdar han. Ja, se bara på friidrottens framgångar under ledning av förre partiledaren för folkpartiet - Bengt Westerberg. Så visst ligger det något i Stefans funderingar.

Själv tröstade jag mig med att se matchen Argentina - Mexico senare på kvällen. Den bjöd på spänning och turneringens vackraste mål hitintills. Jag måste erkänna att den bedömningen inte vilar på att jag sett så särskilt många mål tidigare i denna turnering - men det var ett strålande tillslag med milimetrarna på rätt sida överliggaren.

Och eftersom jag ska vara halvledig till veckan så blir det expen några timmar idag. Ska beta av och se vad som är kvar av kommunala "åtagandelappar" och försöka få ihop och ut lite information till valledarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback