Klokt är det inte med 121 000 i månadslön!

Nu har statsminister fått löneförhöjning till 121 000 i månaden - och småministrarna får 4 tusen i lyft till 97 000 kronor. Det är banne mig inte klokt.

Visst det köper bort mycket i form av frihet - att måste ha livvakter dygnet runt kanske för statsministern. Att aldrig få vara i fred för media och sånt. Men det vare sig kan eller ska kompenseras bort i fantasilöner. Det kanske till och med är sånt som göder hoten mot politikerna!!

Det är ett tufft jobb och ett tufft liv. Politiker ska ha bra betalt. Det blir inte många timmar över för privatliv och de ska inte behöva fundera vare sig när det handlar mat eller kläder. De ska också gott och väl - utan vidare blinkning kunna unna sig att resa på semester för återhämtning.

Lägg till de här då det gång på gång visar sig vilken dubbelmoral som präglar makthavare. Mest stötande blir det ju då s-politiker för detta dubbelspel. Löwden (och tidigare Freidvalds med flera ) som kraftigt argumenterat mot bostadsrätter så köper sig själv en för halva priset via kontakter.

Undrar hur lång maktmi(s)sbruks lista det skulle gå att få ihop bara med lägenhetsaffärer. Det är ju många år sen Stig Malm fixade lägenhet till sin dotter - och mycket har runnit under broarna sen dess.






Kommentarer
Postat av: Karin

Ja, så var vi där igen med maktmissbruk och dubbelmoral. Men vem bryr sig om de som är svaga i samhället och deras "lön"? Allra minst sossarna! Det som förundrar mig mest är att trots att många har en liten inkomst/pension så röstar man på sossarna.

Ylva, du kanske har någon bra förklaring på det?

2006-06-15 @ 15:06:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback