Mörkare tider

Nu lär vi gå mot mörkare tider - och idag ser det i alla fall inte ljust ut för sommaren. Tempen krupit ned till 13.5 och regn och mul.

Och apropå mörker passar det väl att kommentera Mårten Ströms blogg. Han kommenterar alliansens blogg med rubriken Vem vill på på den middagsbjudningen? Ganska typiskt sossegirigbukar att förvänta sig gratis mat och gräddfiler. Och så påstår han att i övrigt innehåller förslaget bara privatiseringar. En tia, Mårten,  för varje gång ordet privat - eller privatisering förekommer i vårt budgetflörslag! Hör av dig när du räknat - men räkna inte med att du blir rik!

Det kostar på att spela fotboll - även om det är från sidlinjen i match som barnbarnet spelar. Har haft  - och har - en molande benvärk. Vilket förorsakat lätt försovning - stängde väckarn klockan tre och hoppades att somna några timmar vilket jag också gjorde. Lite för länge!

Har sen ett tag infört en ny morgonvana - TV:n får gå med repriserade nyheter - främst regionala nyheter. Bra för en som inte hinner med nyhetern på kvällstid. Har noterat att jag kan höra nya ord och uttryck även vid 58 års ålder. idag var det "socialitet". Säker helt ok och jag begrep vad som menades men det kändes ändå högtravande och konstuerat. Men ska det vara fint så ska det, som farmor alltid sa.

Och i morgonvanan ingår förstås att skriva tidningskrönika - det är då jag samtidigt lyssnar på TV-nyheterna. i går glömde jag trycka på sändknappen varvid två personer i alla fall hann höra av sig innan jag kom till jobbet och hann åtgärda. "Jag har inte fått din krönika - men har läst bloggen så jag vet att du lever". Visst är det  ett väl fungerande trygghetslarm, så säg?

Och hyresgästerna på Sandgatan har tur att det är valår. Med hjälp av oss gruppledare har de lyckats få fru Tekniska Nämnden - Margareta Lindbäck att backa om rivningen. Snacka om framgångsrik opinionsbildning - det är minsann inte varje dag sånt händer. Vart fjärde år ungefär!

Och i konkurrenttidningen NSD - Sandgatan var hämtat ur NK - skriver ledaren om att plattskatt skulle gynna storbolagsdirektörerna. Skrivet så man ser den lille fete direktörsgubben med kubb på flinten och cigarr  i handen. Men så tänkte jag - 360 000 i månadslön? Nä, det kan inte vara Folksams vd , socialdemokraten Anders Sundström de menar - han är ju SÅ förträlligt kompetent så han har väl närmare fem miljoner i månadslön. Inte futtiga fyra miljoner som den storbolagsdirektör NSD:s ledarskribent skriver om.

Ska sossarna verkligen klara en valrörelse till med potentat efter potentat som inte alls lever som de lär? Eller som en en ganska nybliven medlem funderade - hur kan de människor som anser sig små och svaga överhuvudtaget tänka sig att rösta på sossarna. Det är ju ljusår sen sossarna var ett parti för vanligt småfolk!

Kommentarer
Postat av: Karin

Relaterar till mitt tidigare inlägg om maktmissbruk och dubbelmoral. Nu har sossarna regerat 65 år av det senaste 74 åren. Och min ständiga fråga är: Vad har sossarna gjort för de svaga i samhället? Om jag ställer frågan får jag ofta till svar: "Oerhört mycket!" Sedan kommer man inte längre för det finns inget konkret att peka på.

Att de svaga röstar på sossarna? Det är och förblir en gåta.

En av orsakerna kan faktiskt vara att gemene man har fått för sig att det som gjorts och är bra det är sossarnas förtjänst. Jag tänker då bl.a. på LSS och Bengt Westerberg.

Apropå Mårten Ströms blogg, det är bra att han lagt ut alliansens "Strategisk plan och budget för 2007-2009. Alltid kan det locka någon sosse att byta sida.

Och vem vill sitta vid Mårten Ströms bord och dela på valfläsket när det ändå aldrig blir mer än en passage genom mag- och tarmsystemet?

2006-06-22 @ 09:03:23
Postat av: Magnus

Nu får Folkpartiet skicka dig på länk-kurs så du kan länka till de du skriver om i texten!

då skulle de bli änu mer intresant att läsa...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback