Svag för centerdrömmar?

Morgonen var inte så inbjudande klockan fem - med mulet och blott 14 grader - så var  sängen attraktivare särskilt som tidningarna inte var i lådan. Så det blev inte uppstigning för klockan sju. Och nu är klockan redan 8.45 - så länge brukar jag inte läsa och skriva krönika på vardagarna.

En opinionsmätning som nämndes på TV skickade in mig på
DN:s nättidning. Där möttes som vanligt av det jag trodde var en glasögonannons. Har tänkt varje gång att det var tusan vad lik Maud Olofsson den här modellen var. Men idag var det Göran Persson som "visade glasögon". Det visade sig vara reklam för DN som på temat Hur mycket förskönar de ville få oss att förstå att vi ska läsa DN för deras kritiska granskning. Små förändringar i Temon - en uppgång för fp och en nedgång för m var de största rörelserna men inte statisktiskt säkerställda - tror jag. 0,4 % mellan blocken - vilken rysare det ser ut att bli!!

Valvarning till hyesgästerna på Sandgatan! Driv på för att få bindande löften före valet - annars blir nog julklappen att ni tvingas flytta i alla fall.

Och i Råneå flödar ljuset - gatlampor på årets ljusaste dag. Det här skulle kunna vara kuriosa att skratta om om det inte vore så att det snarare är regel än undantag. Jag har påtalat detta i tio år - och snarast blivit häcklad för det än att det åtgärdats.

Och tack och lov att länsrätten mildrade straffet för den 45-åring som lämnat en kasse returpapper vid en överfull container. Renhållningen blev tagen i örat för slarvet att inte tömma i tid. Men nog är det förfärligt att rättväsendets resurser ska användas till såna här rättegångar för att inte tala om den med den 77-.åriga damen och stekpannan. Är det ingen som fattar att tiden är ur led?

I noterat får Conny Sundström, kd, rådet att bära en tröja med texten Conny nr 1 istället för den randiga alliansorganga han hade på fullmäktige. Detta som ett led i kampen mot Erik Josbrant som puttat ned Conny till 2:a på listan.

Och i går såg jag på Tornbergs blogg att kommunalrådet  Karl Petersen när centerndrömmar. Han låter sig välvilligt fotograferas när Camilla Hansen lockande håller fram kakfatet och bjuder på centerdrömmar (bakade av Anna Greta S?). Nu kan man ju fundera om det handlar om det verkligen handlar om ett politiskt frieri eller om karln bara är snål? Häromdagen kom han nämligen inspringande på ett sammanträde med två påsar i nävarna. Klart upphetsad över att han fixat två påsar mandelpotatis - från just centerpartiet.

En som däremot väl närmast måste få mardrömmar är kvinnan i ceris snett bakom Camilla. På samma foto som kommunalrådet Karl P (S). Detta kommer att användas emot dig, Berit!

Två länkningar - det du Magnus!

Och Glad Midsommar till all släkt, alla vänner och övriga läsare av min blogg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback