Diarré eller mundiarré?

Så var vi samlade till ks, 13.17 drog ordförande igång. Friköp av fastigheten Bilen 25 bifölls och medborgarförslaget om att fylla igen "Röda Havet" avslogs. Dock hade stadsbyggnadskontoret fått till en ny och mycket bättre motivation. Det finns positiva avslag också!

En tydligare inriktning på barn- och ungdomspoltiken i Luleå kommun var nästa ärende där vi stannade upp. Sjutton (17) besluts "bomber" hade reducerats till fem (5). Det finns mycket bra i det här och måga goda tankar. Men jag undrar hur mycket en ungdom skulle förstå att det här om vi lämnade materialet i knät på dom? Nada! Kontentant är i alla fall att det ska arbetas fram ett förslag till ungdomspolitiskt program.

Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta kan man väl säga om moderatmotionen som handlade om effektivisering av fordon och maskinutnyttjande inom Luleå kommun. Ett uttömmande och bra svar utifrån det frågor som ställts - men moderaterna var inte nöjda. Det krävde en återremiss men med ett krav som inte alls fanns i motionen - varför vi inte kunde stötta det.

Kul med internhyresavtalet - där står faktiskt att städ inte ingår i hyran - men att tekniskas lokalvård kan teckna avtal med de hyresgäster som vill. Vi tolkar det som om förvaltningarna har frihet att välja andra utförare. Först fick jag ett bifall på den funderingen. Men efter att Thomas frågat igen blev det dunklare igen.

Och efter Börje Lööws drapa på vårat tilläggsyrkande som handlade om alternativa utförare och entreprenadlösningar så förstår jag att motståndet fortsätter.

Lustigt att Rättvisepartiet var det enda parti som gick emot hyreshöjningen av stugpriser ute i Skärgården. Det sas att det var de fattigas möjlighet till semester - därför skulle det inte höjas. Jag inte har jag då fått uppfattningen att skärdårdsstugorna hyrs av uteliggare och andra fattiga.

Så sossarnas kovändning - kalla fötter för att de sagt nej till att bifalla integrationsverkets anhållan om att Luleå ska ta emot, som engångs insats, 67 extra flyktingar. Skälet till nejet var att Luleåbo inte skulle klara av att sprida flyktingarnas bostäder i olika områden. Så när vi och moderaterna ändrat vårt återremiss krav till att rösta för att vi skulle säga ja. Då kom sossarna med återrmisskravet. Något fjantigt - att inte säga ja med en gång - men det är tydligen lättare att backa i två steg än i ett.

Ja sen kom förslaget om medborgarlots. Ett utslätat förslag som jag tycker är till intet (nästan i alla fall) förpliktigande. Men Maria och någon annan borgerlig kompis ville yrka bifall så jag la mig. Vi får följa frågan noga.

Förslaget till Planeringsförutsättningar. Sossarna kom med några ändringar - markerade med svärta - som de kommit överens om med miljöpartiet och vänstern. Inga märkvärdigheter - alla kunde i princip köpa det. Utom på punkten om trygghet där man klämt in ett minst. Minst lika trygga som genomsnittet. Får mig bara att tänka på ena foten i kylen och andra på spisen så har man det genomsnittligt riktigt bra.

Jag la - i likhet med förra året - fram ett tilläggsyrkande. Som vi alla i alliansen står bakom Samma skrivning, om att ompröva heliga kor och pröva alternativa driftsformer, som Karl Petersen hade men i sitt första budgetförslag men som plockades bort när vänsterkvastarna sopat. Då fick Börje Lööw som vanligt frispel och började ropa om "aldrig i livet, privatiseringar, privatiseringar, aldrig i livet medverkar jag till det."Men förhoppningsvis finns det ett liv efter Börje Lööw.

Sista ärendet var en detaljplan, vilket är myndighetsutövning, så då kördes pressen i skepnad av Jan Bergsten, NSD, ut från sammanträdet.

Samtidigt försvann Börje Lööw. Vi trodde han skulle "pudra näsan" men han kom inte igen förrän beslutet var taget och sammanträdet slut. Så antingen drabbades han av diarré eller så var det mundiarré visavi media. Så prioriterar den delen av kommunledningen! Ganska ofta!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback