Hårda bud i Mellerud

Folkapartiets riksdagsgrupp lär ikväll ha sagt ja till regeringens förslag om buggning. I dagens hårdkriminella samhälle är det naturligtvis ofrånkomligt. Och har dessutom ett klart folkligt stöd. Men visst är det otäckt. Om jag kunde veta att det bara nyttjades av snälla typer för att bekämpa elaka typer så skulle jag vara hur trygg som helst.

Det är ju lika dant, och nästan värre, med övervakningskameror. Vi lurar oss själva till en falsk trygghet. Svensson kommer att vara lika död om han/hon huggs ned inför en övervakningskamera eller ej. Mycket av ond bråd död utförs ju under drogpåverkan där man knappast funderar om man är kameraövervakad eller ej.

Trots mina farhågor känner jag att jag i mitt inre tvingas säga ja till både övervakningskameror och buggning i måttlig omfattning. Jag tror striden måste stå om att förhindra missbruk av systemen.

Men mest av allt oroar det mig att det är så liten debatt om hur det kunnat bli så här i lilla landet Sverige. I Norrbotten och i lilla kommunen Luleå. Och i lilla Sunderbyn. Hat och vedergällning och falsk trygghet.

Men ingen undrar över varför det har blivit så här? Och alltför få över hur det ska undvikas!

Kommentarer
Postat av: Bea

haha fastnade för rubriken på inlägget, jag är nämnligen från Mellerud. Är det ett uttryck som är känt uppe i Luleå? =)

Postat av: Ylva

Ja, absolut (som alla säger nu för tiden). Men jag vet faktiskt inte varför. Mina tankar far till sport - men det behöver inte vara så. Vi får forska. Kul att höra av någon från "hårda bud".

2006-03-09 @ 20:56:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback