Skicklig kringelkrok av Börje Lööw

Ganska skicklig kringelkrok av Börje Lööw. Inleder sitt inlägg om flyktingfrågan och påstår sen frankt att han inte lämnat mötet. Förvisso sant - såtillvida att han inte lämnade mötet under den frågan - men väl vid sista punkten på föredragningslistan.

För övrigt är det rätt intressant att notera ordvalet som kommunalrådet använder för att inte ta emot flyktingar: "det är fullsatt i Luleå".
 

 

Här ned finns svaret till Börej Lööw som jag skickat till Fria Ord
 

 

 

Sakfrågan som Börje Lööw inleder med handlar om Luleå kan hjälpa till att ta emot en extra kvot om 67 flyktingar. De som levt gömda och i misär under lång tid. Vid presskonferensen den 27 februari sa kommunalrådet Karl Petersen: ”Situationen är den att det är fullsatt i Luleå och då har vi ingen chans att göra det och då är det lika bra att säga nej.” Han stöttades aktivt i detta av Börje Lööw. Jag reserverade mig, tillsammans med Maria Salmgren, mot detta inhumana och osakliga skäl. Det är glädjande att vi i oppositionen fått er att backa.
 

På min blogg,
http://strutz.webblogg.se, har jag referat kommunstyrelsens sammanträde till mina läsare.
 

Sista ärendet handlade om en detaljplan vilket utgör myndighetsutövning så pressens representant fick lämna sammanträdet. I släptåg följde Börje Lööw. Detta har jag skojat om på min blogg – att du ”pudrade näsan”. Då du inte återkom påpekade jag för justeringsmannen att du inte var närvarande. Särskilt viktigt att rätt uppgifter finns med i protokollet då det gäller myndighetsutövning.
 

Sen står jag klart för uppgiften att du rätt ofta avviker under sammanträdena. För korta eller längre stunder. Utan att till protokollet anmäla frånvaro. Jag lägger ingen värdering i detta – annat än att det är störande för sammanträdet. Du har säkert goda skäl till det. Men du kan väl inte påstå att Svartöstadsborna har särskilt stor glädje av dig när du inte ens är kvar och diskuterar deras ärende, ny detaljplan eller ej. Ett ärende där det dessutom fanns olika åsikt och där din röst kanske kunde haft betydelse.
 

Ylva Strutz (fp), Södra Sunderbyn
 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback