"Skriver INTE på mot våldet"

Nu har jag skrivit på Norrbottens Kurirens kampanj mot våld. Fast hur mycket mindre våld det blir av det vete sjutton. Vad ska Kuriren göra med alla mail och inskickade kuponger? Vet inte om det är Offensiv och andra halvskumma vänsterorganisationers namninsamlingar som gjort mig smått allgergisk mot sånt här.

Men jag kan inte bortse från att de kan ha ett värde för de  många människorna i Luleå som känner sig otrygga. Att på det här sätter visa att det är en stor allmänhet som verkligen bryr sig.

Men vi måste nog ocks frammana mer konkreta åtgärder. Det är viktigt nu att vi politiska partier, folkbildningen, idrottsrörelsen och övrigt föreningsliv lyfter frågan på dagordningen. Om många gör lite uträttas storverk.

Egentligen skulle kampanjen kanske gått ut på att få de att träda fram som INTE vill skriva på mot våldet. Låt dom betala portot själv så kan Kuriren istället för att göda posten med frisvar skänka pengarna till de som vill göra något konkret.

Teaterprojektet 834 som genomförs av Lule Stassteater och sponsras av kommunen, landstinget och polisen är ett sånt viktigt projekt. Jag har fått en inbjudan till mig och mina partikamrater och komma och se den. Och det ska vi verkligen göra!

Och låt mig säga att jag uppskattar att Kuriren satt igång den här kampanjen - även om jag tillåter mig att raljera lite över själva namninsamlingen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback