Solen ger liv och snällhet

Vet inte om det är den goda, varma solen som gör att jag inte upprörs över så särskilt mycket idag. Efter en uppstädning av skrivbordet, en inhandlingsresa till Kvatum har jag tagit en kaffepaus och valsat runt på nättidningar och spanat in. Lite lokala bloggar också. Fredrik Lundh är insomnad sen den 9 mars - Lukasjenka och Vitryssland blev slutet för honom?

Mårten Ström berättare att högutbildade oftare får rätt i domstolarna, att klappjakten på sjukskrivna är igång, att bolagsaffärerna/pensionsavtalen börjar bli politiskt besvärande, att Nuder vill ge miljoner - men han bedriver inte socialdemokratiskt politik.

Eva Hedesand talar om alla utslagna som vi måste se. Om de som vrider och vänder på sista femtioöringen - och som sällan ens har den kvar när den behövs.

Jag skulle kunna hjälpa dem och  flerfaldiga exemplen där det är stora brister i vårt välfärdfärdsamhälle och där girigheten tillåts breda ut sig.

Detta mina vänner är socialdemokraternas Sverige. Där man regerar och har regerat den absoluta merparten av mitt liv.

Det är därför jag är folkpartist  och inte socialdemokrat - det är därför det är nödvändigt med maktskiften i höst.

För övrigt två noteringar från igår. Fredrik Lindström var duktig på de olika dialekterna igår. Men minst bra var han på vårt modersmål, norrbottniska. Det var mycket inslag av västerbottniska.

För att undvika rumsarrest för nästa års Vasalopp har Jens redan anmält sig. Och nu har han börjat tjata om att Lotta och jag ska åka Tjejvasan. Nu gäller det att hålla sig undan.


 





Kommentarer
Postat av: Frida

Solsken räddar alltid humöret. Underbart.

Postat av: Ylva Strutz

Kul att höra från Varberg. Behåll Ditt valspråk om var snälla kvinnor kan komma. Det har hjälpt mig mycket. Man behöver för den skull inte alls vara elak - men vi måste stötta varann och ta för oss.
Ha en fortsatt bra dag!

2006-03-19 @ 14:30:24
URL: http://strutz.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback