Tomma och innehålls lösa

Tomma och innehålls lösa var de när de äntligen kom, tidningarna. Nå, inte riktigt tomma. Men inte särskilt mycket att glädjas åt eller att bli upphetsad över.

Tydligen NSD som haft tekniska problem - samtrycket med PT är säkert anledning till att den inte låg innanför dörren på jobbet. Nu har jag vant mig vid att läsa PT också så jag saknar "kon" när den är borta.

Svenskarna är rasister - har fördomar mot judar, basuneras ut via en enkät-rapport. Så fort något publiceras på det sättet blir det högsta sanning - och källkritiken uteblir oftast. Då missas ju nyhetsvärdet! Lars Hillås, redaktör på svenska kyrkans tidning hade morgonens Tankar för dagen i program 1. Han hade tittat närmare på frågeställningarna och visade det sig att du svarat att judar som grupp hade för lite eller för mycket makt så var du besatt av fördomar. "Rätta svaret" skulle vara "ingetdera". Bara det faktum att du hade en åsikt om judar som grupp klassificerade dig som rasist. Men även om man dissikerar bort såna stolligheter så fanns kvar en kärna från brunskjortornas tid. Fem (5) procent av svenskarna kan anses ha verkliga fördomar om judar. Illa nog!

Det roligaste i tidningen var namnsdagsbarnet - Grattis Christel i Jokkmokk. Christel går hemma och inväntar (?) sitt tredje barn. Så har det inte hänt än så hoppas vi i alla fall att vi snart får gratulera familjen till sin tredje telning.


Och tränat har jag gjort på morgonen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback