Härligt, regnig morgon!

Det riktigt spöregnar här i Sunderbyn. Det knapprar mot fönstrena och på altanen. Elva grader varmt och grå sammetshimmel. Härlig mogon som ger hopp och tro om bättre, varmare och soligare dagar.

Inte särskilt mycket att hetsa upp sig över vid den sedvanliga morgonrundturen på nättidningar och en del bloggar.

Bland kuriosa grejorna kan nämnas nye SSU-ordföranden i Piteå som vill befria examen från religionen. Ingen examen i kyrkan. Hon föreslår istället bland annat det "neutrala" Folkets Hus.

Huskramarna från Svartöstan kämpar vidare. Idag ska tekniska tydligen fatta beslut i frågan. Jag begriper absolut inte varför det nu är så bråttom att riva "hela rasket". Det hot som jag förstår kan vara lite relevans i är att om Norrbotniabanan skulle föreslås med dragning över Svartöstan så skulle kommunen kunna tvingas lösa in husen - och det kan tyckas vara slöseri med skattebetalarnas pengar. Men låt husen vara i fred ett år eller två - så vet vi besked om Norrrbotniabanan.

Och vad har polisstyrelsen gjort för att uppmuntra kvinnor att söka polischefstjänsten? Åtta män har känt sig kallade men inte en enda kvinna!

Idag ska det bli lite upporganisering av tillvaron en timma eller två på morgonen. Klockan 9 ska vi vara ute på SSAB på studiebesök. Få se om det blir Erland som kommer från centern - om vi får någon hint om vem som kommer att ta över Lennarts plats som gruppledare. Stefan hade förstås inte skrivit ett enda ord om det på sin blogg.


På eftermiddagen ska jag besöka Boten i Boden - det ska ni få höra mer om senare!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback