Pappa Yngve 82, Grattis!

Viktigast idag är att komma ihåg att gratulera pappa Yngve som fyller 82.

Fars fördelsedag gav upphovet till en smått ideologisk kris för mig i går eftermiddag. Hade lovat att inhandla åt föräldrarna. Lite smått och gott men i synnerhet då 5+3 dl vispgrädde till födelsdagstårtan.

Jag tror jag tidigare skrivit om hur jag brukar tappa tron på marknadsekonomin när jag ser utbudet av tandcreme. Till detta kan nu läggas gräddisken. Alltså, där fanns grädde på längden och tvären, med olika fetthalter och hållbarhetstider och olika smaksättningar. Ja till och med vispgrädde på sprayburk. Men tror ni det fanns vanlig hederlig Norrmejeriers vispgrädde? Nä, just det!

Det smög upp en man vid min sida vars blick också spanade till höger och vänster, upp och ned på hyllorna. Jag dristade mig till att fråga; söker du också efter vispgrädde? Svaret blev jakande och med gemensamma krafter lyckades vi hitta ett tomt fack med en skylt Vispgrädde lång. Vi hoppas och tror att det var där den skulle funnits - den vanliga gammeldags vispgrädden!

För egen del slutade det med att jag åkte till Statoil och köpte 4x3 dl vanlig vispgrädde. Skönt med ställen där det inte finns så mycket att välja på.

Och eftersom det är viktigast i dag att gratta pappa så måste jag sluta skriva här om jag ska hinna förbi.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback