Äntligen måndag

Fast jag menar egentligen kul att det är några dagar kvar till fredag - fast varför bry sig egentligen? Försöka leva här och nu och njuta av stunden. Så talar en sann optimist då en dag fylld av sammanträden väntar.

Omvärldsanalys i form av Expressen, DN, Aftonbladet och SvD ger vid handen. "Hittad på vägen", "Banken stoppar husdröm", Nätspritens öde närmar sig" och "Fängelser vill stoppa porr". Om detta kan sägas att Expressen skickligt - utan av ljuga rakt ut - försöker få läsaren att tro att barnets hittats i Sverige. De lockar våra hyeneinstinkter. Bilden från Tensta där husdrömmen går i krasch är snarlik ett ghettoområde - vilket väl också är meningen och säljande. Att nätspritens öde närmar sig kan säkert vara till glädje för många familjer. Och angående porr i fängelser så såg jag till och med att
Fredrik Lundh argumenterade och analyserade vad som är porr och vad som är erotik. Men utan att ha läst SvD:s artikel ordentligt misstänker jag fördomsfullt att det som finns inom fängelsets murar är porr.


Och idag ska jag hela dagen bära med mig budskapet i Norrbottens kurirens horoskop: "Skjut på saken, ljug, smig och slingra dig undan. Någon vill belasta dig med en övermäktig uppgift."

Övermäktigt borde det kännas för Mattias Karlsson att bli hudflängd var och varannan dag. Nu är det nestor Lindström i Boden som inför moderaternas valkonferens i Boden piskar upp sina kollegor i Luleå. Han hänvisade bland annat till det faktum att han knappast varit kommunalråd i Boden om väljarnas kryss inte respekterats. Då hade det varit Kenneth Backgård som 2002 representerade det största partiet i Boden. Men Mattias får trösta sig med att allt som inte dödar härdar. Men väldigt tråkig är hela "bråket" för den samlade borgerligeheten i Luleå - för att inte säga för den samlade politiken. Någonstans inom moderaterna i länet borde det finnas tillräckligt ledarskap för att lösa upp detta - och då menar jag inte halvmesyrer som den mellan moderaterna i landstinget.

Och polisen kritiserar polisen för målet om 200 rattfyllerikontroller om dagen. Själv fick jag blåsa i torsdags. Hade det varit 200 kontroller av hastighet hade man ju kunnat misstänka att det var för att fylla på börsen. Men förhoppningsvis blir det skralt i kassan av rattfyllerikontrollerna - men att man avslöjar en och annan med alkoholproblem och att dessa sen verkligen får adekvat vård. Kul ord att använda, adekvat. Ordet ger mig associationer till Gunnar Emanuel Sträng.

Nu hinner jag inte mera - i kväll får ni förhoppningsvis en rapport från de politiska forum jag ska bevista idag. Arbets- och personalutskottet och kommunfullmäktige.


Kommentarer
Postat av: Fredrik Lundh

Men Ylva då, mitt inlägg om porr handlade ju om Jättepandor och inga interner... = )


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback