APU

Ja, då backar jag till igårmorse. Visst kom någon en kvart för sent - men konstigt nog blir jag inte längre lika störd - det har tyvärr blivit regel. Fast jag kanske skulle föreslå att vi har flexibelstart på mötena?

Taxor - vatten, avlopp och slamtömningar - höjningar så klart men måttliga och nödvändiga. Några katthem vill inte kommunen satsa på - på grund av att det inte finns några lämpliga lokaler. Fast vi var nog tämligen överens om att det inte tillhörde kommunens ansvarsområdet. Vilket inte hindrar att vi kunnat stötta om några eldsjälar nu velat driva detta. Kanske billigare än att skicka ut kattjägare från miljökontoret?

Och en motion från Lennart Lindström - saknad varje sammanträde - om utbildning om entreprenörer och småföretag - för kommunala tjänstemän. Motionen bifallen men så klart hakade Lööwet upp sig på en formulering i underlaget där det stod om att privatisera kommunal verksamhet. Som fan läser bibeln..Han blev påmind av kommunalrådet om "privatiseringar" han själv varit med om typ campingen.

Och så ÄNTLIGEN motionen om alkolås bifallen!

Och så en lång debatt om ekonomisk ersättning till förtroendevalda. Luleå kommun har goda ekonomiska villkor för både fritidspolitiker och hel- och deltidare. Det tycker jag vi ska vara stolta över. Jag tycker inte 48 000 respektive 37 000 för kommunalråden är så uppseende väckande mycket. Och inte heller arvodena för gruppledarna - även om det drar ihop mycket eftersom vi är många partier. Men det är ju faktiskt väljarnas "fel".

För mig har det varit viktigt att exklusiva förmåner typ pension vid 40 för kommunalråd har avskaffats. Och jag vill på folkpartiets vägnar ta åt mig äran för att vi faktiskt ändrat Luleå regler så att pensionsmöjligheten flyttats från 40 äringar till 60 åringar. Det hade aldrig blivit verklighet utan folkpartiet - vi var ensamma att driva frågan.

Utöver detta tycker jag också att vi inte bör ha arvode när vi är frånvarande. Jag förstår att det är praktiskt svårt eftersom vår arbetstid inte är schemabunden. Men det var därför jag yrkade om en skrivning om maxbelopp för arvodena. Då är det upp till var och en av oss att fundera hur mycket vi står till kommunens förfogande. Deltar vi bara i hälften av sammanträdena och sammankomsterna är det bara att meddela att man bara vill ha hälften av arvodet.

Men det är extremt skenheligt att låtsas vara emot höga arvoden och ändå ta ut dem. Det är absolut ingen förmildrande omständighet att skänka dem till partiet.

Då var det ärligt av Harry Nyström, den gamle vänsterpartisten från Älvsbyn, som var gruppledare i landstinget. Han tyckte arvodena var för höga och avstod 5 000 kronor i månaden.  DET är att leva som man lär.

Ja, när detta var över så utsåg vi enhälligt ombud enligt begravningslagen - Mona Blom fick förnyat förtroende - särskilt efter att Gustaf Groth bedyrat att hon skött sitt uppdrag med den äran.

Blir väl en kort rapport från Ks senare idag under någon "rökpaus".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback