Bloggen bästa källan!

Bloggen är verkligen nyttig till mycket. Ibland får jag gå tillbak och lokalisera händelser i tiden genom studera arkivet. Det är som med fars almanack som han skrivit i sen början av 70-talet. Vädret och några ord om händelser under dagen. Många familjetvister har löst genom att far knatat upp på vindan och hämtat ner en trave almanackor för att till exempel bestämma vilket år det var det rekordtidiga  potatisssättandet!

Och nu har jag också under natten fått besked om att jag inte behöer oroa mig för Bo Östman. Han har semester till den 6 november. Och så vet jag att moderaterna i landstinget är alldeles otroligt eniga om gruppledarvalet. Det är till och med så eniga att det sägs att enigheten omfattar de 16 ersättarna - men om jag räknar rätt har de bara 15. Men skämt åsido är jag glad att det löst sig på ett bra sätt för Hultin/Swedell och gänget.

Löst sig riktigt bra har det också gjort för före detta statsrådet Jämtin (vars förnamn helt sonika försvunnit i mitt minne!) - fast Carin var det. Hennes byte efter valet är tre (3!) löner. Riksdagsledamotslön, avgångsvederlag som statsråd och den nya borgarrådslönen. Nu lämnar hon tillbak borgarrådslönen genom att sätta in lönen efter skatt som ett bidrag till staden. Det hedrar henne! Men inte är det ju klokt att vi har såna extrema ekonomiska trygghetssystem för våra politiker. Det är liksom inte lätt att stå upp för att politiker ska ha bra betalt  vilket jag tycker- när ett sånt uttalande lätt uppfattas som försvar för extrema varianter typ Jämtin och Agneta Granström, mp, här hemma.

Och stort GRATTIS till Tobias Krantz, vår fadder i riksdagsgruppen, som har namnsdag idag.

Och idag ska jag få min nya tvättmaskin - fast kom han inte idag så kommer han i morgon. Tänk att det nästan alltid strular med leveranser av typ vitvaror.

Och centern i Kalix ramlar rakt in i armarna på sossarna. Inte alls förvånande - det finns på sina håll inom centerpartiet en stark önskan att alltid hålla sig framme vi köttgrytan - oavsett vem kocken är. Men det kan vara befogat med en Bubbevarning - se på centerns valresultat i Arjeplog.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback