Dagen rubrik

Dagens bästa rubrik tycker jag återfinns i NK. "Ny kraft för s-tillväxt". Carina Sammeli, blivande distriktsombudsman för sossarna i länet på bilden strykandes på sin höggravida mage. Fredriks Lundhs "hustru" som jag skrev i tidningskrönikan. Möjligen inspirerad av att ha sett Fredrik på en "pingvinbild". De är nog fortfarande bara sambos - men föräldrar vilken dag som helst tror jag. 

Dagens insändarskribent är Ulf Andersson. I Norrbottens Kuriren efterhör han med Krister Hammarbergh om han är beredd att försämra riksdagsledamöernas inkomstgaranti på samma sätt som a-kassan försämras. Hade han frågat mig så hade svaret varit obetvingat  JA. Dagens regler för förtroendevalda i riksdagen är alldeles för generösa och har därmed inte acceptans hos befolkningen. Jag faller därmed inte in i kören som tycker att politiker ska doppas i tjära och rullas i fjädrar. Den som tar på sig förtroendeuppdrag ska ha bra betalt och rimliga avgångsregler - men dagens regler faller med orden "rimliga". 50 åringar - efter 12 års uppdrag - får inkomstgaranti på nästan 33 000 i månaden fram till pension.

I NSD ger sig nämnde Ulf på Maud Oofsson istället. Han hävdar att de i Norge anpassat avtalspensionerna för de folkvalda till att ligga i paritet med befolkningen i övrigt. Det ska jag kolla och kanske skriva en landsmötesmotion om?

Dagens blåklint tilldelar jag Andreas Spinell på Ica Maxi. För att komma åt att för unga köper tobak och öl så inför han obligatorisk leg kontroll. "Hellre kritik från en 77-åring än att en 15-åring smäller av" säger han.

Och apropå berusning så ser jag att dryckenskap leder till död och elände även i djurens rike. Älgkon som så tragiskt drunknade vid Bergnäsbron var på lyset. Hade ätit frusna äpplen som tydligen har hög alkoholhalt.

Och opinionen är inte med oss - men det är ju några dagar kvar till nästa val. Fortfarande lite svårt att inse att centern är större än oss. Inte av missunnsamhet utan för att det är på så himla låg nivå. Alla allianspartier backar. Fast moderaterna som är ansvariga för att småföretagarna får höjd arbetsgivaravgift trots löften om  bättre villkor just för småföretagen borde få en riktig näsbränna. Så kan vi inte ha det, Maud och grabbarna!!

Nu ska jag faktiskt ta en liten paus i arbetandet - för att skjutsa mor till doktorn och vara hennes öron. Jag kommer att höra av mig - om inte annat med ett referat från basketmatchen i kväll.

Kommentarer
Postat av: Lars Hult

ldrig! Finns det verkligen inget att göra för att förhindra fiaskot`???
Jag skrek högt i morse när jag läste om eländet!!!
Lars

2006-11-24 @ 21:46:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback