Gårdagens kommunstyrelse

Gårdagens kommunstyrelse bjöd väl inte på några större överraskningar. En motion om "Arvikamodellen" vid kommunal upphandling skulle utredas för att se om det var möjligt. Våran motion om samordning av LSS insatser avslogs. Eller rättare sagt handlade det om ett projekt för att se på vinster av samordning. Och trots att Handikapprädet tydligt förordat en förstudie och bifall till motionen gick den inte hem hos majoriteten.

Medborgarförslag om funktionshindrades resor med kollektivtrafik/färdtjänst bifölls såtillvida att förslagsställarens konkreta förslag skulle testas i den utredning som jag faktiskt fått till om färdtjänsttaxorna. Det är ju så att färdtjänsttaxorna blivit ofantligt mycket dyrare än resor med kollektivtrafik - stick i stäv med intentionerna med färtjänsten. Och särskilt hårt slår ju de mot funktionshindrade ungdomars möjlighet att leva ett så normalt liv som möjligt.

Chefs- och ledarskapspolicy för kommunen antogs. Där kom ett kompromissförslag om att särskilda tidsbegränsade chefsförordnanden ska kunna tillämpas. Utmärkt!

Och så hela sammanträdesordningen för 2007 - jag skojade och sa att jag reserverade mig mot hela raddan!

Nu ska jag måla läpparna och gå till Anders Sandberg för invigning av lägenheterna på Rådstugatan 16.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback