Upprättelse

Igår fick jag upprättelse. Landshövdingens sekreterare ringde och meddelade att det fått retur på ett brev till oss. Adressen hade de funnit på hitta.se - en box adress som är minst 10 år gammal. P-O Erikssons ringde mig nämligen i måndags och funderade att vi inte lämnat in någon nominering till länsstyrelsens styrelse. Jag kände inte igen någon sådan förfrågan/begäran men jag meddelade namnen utan protester så klart. Jag kände en viss oro för tilltagande glömska - men nu visade det sig ju att jag inte fått förfrågan och det kändes onekligen skönt.

Och nu är vännen Rolf Nielsén åter på banan. I dagens tidning har han en recension av Lars Gyllehaals föreläsning om Norrbotten under andra världskriget. Efter en lång sjukskrivningsperiod - där Försäkringskassan och dess försäkringsläkare säkert bidragit till någon extra vecka i onödan - ska han nu sakta försöka ta sig tillbak till normala gängor. Lycka till, Roffe, jag är övertygad om att det går bra.

Går bra utan politiker i univeristets styrelserna gör det säkert också. Lars Leijonborgs förslag om att universiteten ska "slippa" politiker om de vill mottas i alla fall positivt av rektor Pia på vårt LTU. NSD undrar dock om vilka "särskilda skäl" regeringen skulle anföra mot att Anders Sundström (s) skulle nomineras. Jag kan tipsa om det. Det finns minst 360 000 skäl i månaden för det. Har man en månadslön i den storleken borde jobbet kräva en arbetsinsats som inte ger utrymme för några utflykter i unviversitetsvärlden.

Och apropå löner så vill visst Metall höja låga kvinnolöner - men de vill även höja för lågavlönade män. Men det behövs inga högre kunskaper i matematik för att förstå att det behövs en särskild pott för att höga just låga kvinnolöner eftersom de är så himmelsvitt många fler än de lågavlönade männen. Men jag känner tillräckligt många "metallmän" för att förstå att frågan inte är så viktig för dem.

Och som jag skrivit tidigare - mycket kan hända i dessa kartelltider. Nu ger Bernhard Winsa vänsterpartisterna i Pajala en knäpp på näsan genom att tekniskt liera sig med de borgerliga partierna. En vinna-vinna situation för både Bernhard och de borgerliga partierna. Hörde förresten glunkas att den tjänsteman som Bernhard skulle ha förolämpat skulle vara sambo till kommunalrådet Niska. Jag kanske läst tidningarna slarvigt men det har jag inte noterat tidigare iså fall.

Nu ska dagen delas mellan att göra färdigt inför lördagens konferenser och nomineringsmöte. Andra halvan går åt för förberedelser inför kvällens månadsmöte. Med nya fullmäktigegruppen - men fortfarande gamla nämndsledamöter. Och alla är ju välkomna - gamla, nya,blivande!

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Hej alla vänner,kända,dom jag mött dom jag ska möta.Njut av denna länk och var rädd om dagen den är den,den är min och allt vi har.....
http://www.inbeportal.com/famnar/langtan.htm

2006-11-09 @ 01:52:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback