Alltså - hallå, hallå!

Ska alla tidigare statsråd få behålla sina löner ett helt år? Många av dom går väl tillbak till riksdagen - ska skattebetalarna betala både statsrådslön och riksdagslön? Det kan väl bara inte vara möjligt?

Fast det är ju rena Grönköping i Sverige i dessa dagar. Jag tyckte att man överdrev med finansministern men nu har han visst haft svart städhjälp också.

Och alla åldrar representerade - undrar just om Mårten Ström och de han hade med sig tar med Johan Sparrman i den polisanmälan som skulle göras om bristande betalning av TV-licenser?

Egentligen är kritiken från oppositionen väldigt lågmäld - månne det kan bero på det här med sten och glashus?

Fast jag måste erkänna att jag inte riktigt förstår det här med tiotusenkronor - att man skulle kunna betala upp till det utan att kunna anklagas för fiffel? Själv fick jag - med påbud från Skatteverket - plåga en stackars idell förening att till och med lämna uppgifter på icke skattepliktig reseersättning.

Och så kan jag ju undra hur det står till inom mediavärlden? Och vem granskar granskarna? Nå Eva Hamilton hade visst granskats men hon var alldeles säker på att det inte var barnflicka utan "barn-från-dagis-hämtare" och att det var under dessa tiotusenkronor!


Annars var lunchen förträfflig på Kalix Folkhögskola - och bjuden blev jag! Tagande av muta? Träffade styrelseledamöterna på en snabbis inför kommande valberedningsarbete. Och Kerstin från Gällivare hade halkat ner från Gällivare - hon längtade efter en Norrbottniabana med hållplats i Kalix.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback