En hemlis till Olle Lindström

Fullmäktigeförsamlingarna har undersökts och befunnits ojämställda. Olle Lindström i Boden uttalar sig och säger sig inte tro att kvinnor vill bli inkvoterade. Men med 30 års erfarenhet och insikt både från egna partiet och andras kan jag berätta att det har männen fått "stå ut" med sen urminnestider. Män har valt män. Och eftersom det funnits (och finns) mest män som har makt att välja så fortsätter denna spiral.

Trots att jag upplever att mitt parti här i länet varit framåt när det gäller jämställdhet så kommer det att finnas både en och annan historia i mina memoarer. Hur nomineringsmötet har sån förståelse för att kvinna X inte kan ta på sig uppdraget - det är ju tungt och du yrkesarbetar ju också och har familj. Men när mannen Y blir tillfrågad om samma uppdrag då yrkesarbetar han förvisso - men någon familj hörs det inte om - och uppdraget är ju minsann inte på betungande - det kan du nästan sköta med vänster hand.

Det klassiska moderat M:et nyttjas flitigt i pressen. Tredje journalisten på NSD som skriver om StorMen: först Sandor, sen Stina och nu Ulf Persson. Och i Norrbottens Kuriren skräder inte Birgitta Kavelid orden utan kallar Mattias för "Kuppmakare" och en annan insändarskribent tycker att moderaterna ska kallas "nya mupparna" både för turerna på riks och det lokala bräket.

Och Thomas Wallsten - den omskrivna "pojkmiljonären" - har hunnit bli 56. 17 år var han enligt artikeln då han fick ärva Wallsten i Piteå som den "okände" sonen. Ja, tänk vad tiden går och all blir gamla.

Och apropå tiden så läs Sture Bergmans krönika i Norrbottens Kuriren. Jag ids inte länka men länken till Kuriren har ni väl alla. Och har ni den inte så är bara krönikan värt mödan.

Och Reinfeldt har varit på sitt första EU-toppmöte. Lite ung och vilsen såg han allt ut. Men mycket trevligar än den buffel som representerat oss tidigare. Men det kan inte hjälpas - och det är inget mot Reinfeldt - mina associationer gick hela tiden till de stormöten de träffades i böckena om Grottbjörnens folk. De möten var inte så ofta - det var långt att färdas och dåligt att färdas med. Men också där skulle alla stora världsproblem lösas. Men till skillnad mot EU-toppmötena blev det i alla fall mer konkreta saker uträttade som giftermål och sånt. Men nog är mycket - krig och elände - minst lika primitivt nu som då.

Idag ska jag annars vara ledig mest hela dagen - få sen om bloggen får något fler besök. Men i alla fall kan jag berätta att bloggen kommer att finnas kvar åtminstone till och med 2007 - om jag får leva och ha hälsan som man ska säga i min ålder. Jag har nämligen igår inbetalt kronor 500 i avgift. Detta garanterar att bloggen är reklamfri och att jag till och med får lägga in egna annonser. Det ni - det kan bli vad som helst. Det har funnits det som tyckt att partiet borde betala för bloggen- men så blir det alltså inte - jag har inte ens frågat. Det här är bara mina egna sidor - och lugn jag göra inget avdrag i deklarationen heller. Så skattebetalarna behöver inte vara med och betala! Nä, nä jag inga ambitioner att bli statsråd!

Idag slutar jag visst aldrig. Vi har nog alla våra rötter i bonderörelsen. För jag måste erkänna att jag blev smått förälskad i bonden, singel, 59 som vikt ut sig i någon almanack. Lite hö runt omkring och skymten av något brun-svart-vitfläckigt som skulle kunna vara öronen på en liten kalv. Synd bara att han bodde och verkade med sitt jordbruk i Falkenberg. Men tips till alla brudar - gårdagens Expressen - nätupplagan - han var en njutning för ögat. 

Kommentarer
Postat av: Annika S

Hej Ylva!

Bra "rytet" om kvotering och jämställdhet.

Ha en bra helg

2006-10-21 @ 17:13:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback