Ett tryck betyder så mycket

Tur att mina "prenumerantern" av min andra utgåva - tidningskrönikan - inte är så morgontidiga. Den var färdigskriven kvart i sex men jag hade glömt att trycka på knappen för sänd.

Nu är det stormvarning - fast inte i poltiken den här gången. Varning för att ge sig ut med bilen - fast hit kommer det först framåt helgen.

Små vindil kan jag se varje dag i efterdyningarna av valet. Nu börjar konstellationerna ta form på de flesta ställen. Det finns mycket att fundera på. Till exempel varför sossar med egen majoritet så aktivt söker samarbete med andra. Som i Kalix till exempel där de tydligen talat med de flesta partierna om samarbete trots en kraftig egen majoritet. Det kan finnas flera skäl: bra att ta gisslan, ont eget folk eller bara helt enkelt för att så splittring inom oppositionen. På de flesta ställen är det nog en kombination av alla tre.

I Pajala blir det sosse-vänsterstyre. Dock får vänsterpartiet offra Bernhard Winsa som tydligen inte anses rumsren. Och kan ni se - posten som ordförande för värmeverket går till samarbetspartnern vänstern. Elaka tungor har sagt att det var med den posten sossarna köpte centern (eller var det kd?) till förra mandatens samarbete.

I Kiruna har tydligen "centerpartisten" Gunnar Sehlberg ångrat sitt avhopp. Han hoppas på samarbete trots allt som hänt. Jaha, nog var det väl han som såg till att det hände - att han hoppade av. Men maktens grytor suger nog trots allt. Inte kul att vara ett litet oppositionsparti ute i kylan.

Och I Övertorneå blev uppenbarligen Linda Ylivainio. c), utan inflytande. Tyvärr har vi inget mandat i Övertorneå trots att vi ökade i samtliga tre val - men det räckte inte. Hoppas dock att våra unga tjejer fortsätter det samarbete som inletts med övriga borgerliga partier så kan vi komma igen 2010.

Och i Arjeplog ska Bengt Urban operera sig för fettma - en sån där magoperation. Och jag tänkte genast ohoj nu får Alf träda in direkt som kommunalråd. Men det blev på denna sida om julen och då gäller fortfarande Bosse Johansson, centerpartist.

Ja, nu ska jag ta min lilla röda och rulla mot dagens utmaningar


Kommentarer
Postat av: Magnus

Det var Kd, men inte på grund av nått sånt :)

Postat av: Ylva Strutz

Nä, fast det säger de kd:are som inte gillade samarbetet med s. Kul att du tittar in på min blogg i alla fall.

2006-10-25 @ 10:23:38
URL: http://strutz.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback