Fredagen den 13!

Lite skrockfull som jag är tror jag att fredagen den 13 har betydelse. Men jag tror det kommer att bli en riktig tur dag.

det började redan igår när jag satsade på "rätt häst" angående nobelpriset. Sju minuter i ett råkades jag hamna nå en webbenkät där man skulle satsa på vem som skulle få litterturpriset. Måste erkänna att jag inte kände till så många namn och alldra minst han som nu blev. Men jag satsade på honom - tillsammans med 11% andra. Synd att jag inte har sinnelag för vadslagning på nätet.

Tv-licenser är annars det hetaste ordet på sökmotorer. Såg på Mårten Ströms blogg att han tillsammans med några andra föreberedde en polisanmälan. Det var i går och nu kan jag ta del av att Lars Lindberg, Radiotjänst, gör slag i saken. Lars har ju tidigare lagt sig i partipolitik så jag kan ju undra om han tillhör Mårtens "några andra" eller om rättsväsendet kan förvänta sig fler anmälningar.

Jag är periodare när det gäller kanaler på radion. Just nu är jag inne i en P1 period - så om jag inte kände till honom - nobelpristagaren vars namn jag inte riktigt lärt mig skriva än - så kan jag snart allt om honom.

Och nu ska jag till sammanträde med Luleå Kommunföretag AB. Ägardirektiv för alla våra kommunala bolag - och de är inte så få - ska genomgås och fastställas.

Själv åstadkommer jag ett klumpigt uttalande i NSD där jag säger att skatteskulder är förmilkdrande omständigheter. Och den här gången kan jag inte skylla på journalisten. Jag satt  med besök samtidigt som Peter Lundgren ringde. Jag hade inte hunnit läsa handlingarna och började med att säga att jag inte kunde uttala mig - och sen gjorde jag ändå ett halvhjärtat försök till uttlande. Men för er kännedom vill jag säga att det jag menar är att jag tycker lagsfiftningen är märklig. Om en företagare kommer i trångmål och halkar efter med skatterna så ska alkoholtillståndet dras - vilket gör det ännu svårare för honom eller henne att göra rätt för sig. Fifflare ska sättas åt men en företagare som på ett juste sätt försöker komma ikapp med sina skulder borde inte straffas på detta vis. Nu uttalar jag mig igen fast jag inte läst på ännu - men det är ju bara internt till er.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback