Grattis P-O!

Idag skickar jag gratulationer till vår landshövding P-O Eriksson. P-O som var min ombudsmannakollega hos centerpartiet när jag började hos folkpartiet 1977! Han efterträddes sedemera av Maud Olofsson, numera vice statsminister. En del har förvaltat sina ombudsmannatjänster bättre än en ann!

"Jag är den störste och bäste älskaren!" skriver krönikören Pelle Lindblom i dagens NSD. Han skriver att han bestämde sig för att bara rösta på kandidater som utstrålade kåthet. Han påstår att det inte var så gott om kandidater. Pelle sitter som nämndeman för miljöpartiet - måhända han var begränsad till kandidaterna på denna lista?

Och nytt storbygge i Luleå centrum. Bara jätteroligt när jag läste det i Norrrbottens Kuriren. Men när jag läste NSD och såg den gamle fula byggnaden med den specifika Frits Olsson klockan började jag tänka i termer om "trädkramare".

Moderaterna i Jokkmokk ställer sig utanför alliansen. Nu är det plus 1 mandat - men jag  tror det kommer att räcka. Det verkar vara stabila personer där och om jag nu räknar rätt - det var vissa brister i går kväll - så är folkpartiet näst största parti.

Utanför alliansen hamnade dock Kd i Boden - som egentligen ville in. Lite krystad förklaring att vänstern bara hade medlemmarnas mandat att förhandla med nuvarande allianspartier. - Annars hade de varit tvungen att förhandla med sossarna också, enligt Bosse Strömbäck. Nä, nog var det viljan som saknades från alliansens sida - och det kan väl finnas skäl som inte redovisas utåt - vad vet jag.

Och idag igen - en busschaufför som kört påverkad av alkohol. Hur länge ska vi dra frågan om alkolås i långbänk i Luleå kommun. Vår motion var ju upp och vände i måndags. Jag börjar undra om det gått prestige i frågan! Rappa på nu innan de svarta rubrikerna rör oss i Luleå!

Och nu kör "drevet" på temat svikna vallöften! Fast varenda kommatecken kan man väl inte kräva från första dagen. Eller?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback