Nya landet kräver sitt

Nya landet kräver sitt - det kan jag bara säga. Hela förmiddagen har jag ägnat att fylla i en Sifo undersökning. 44 sidor med vissa som dessutom hade a,b,c. Men längtst bak fick jag för andra gången i mitt liv upplysa Sifo om vilket parti jag skulle rösta på om det var val idag.

Fast nog har jag hunnit med ett och annat mellan kryssen. Har varit till landstinget och träffat både mina egna partikamrater och andra. Birgit Stöckel från kd och Luleå var där och skulle prya. Nästa gång landstingsfullmäktige sammanträder är hon riktig ledamot. Och kanske gruppledare också. Kd bestämmer tydligen vem som ska bli det i slutet av den här månaden. Men det finns ju tre ledamöter att välja på.

Och i Kiruna tar Törnman och Kirunapartiet över Folkpartiets lokaler. Kiruna partiet har fått försämrad ekonomi men så mycket kan det inte vara - fp-lokalen är inte helt gratis om jag så säger.

Men fattigdom är relativt det har vi ju lärt oss av våra nye handelsminister Borelius. Och stor i käften ska man undvika att vara. I går kaxade Maud Olofsson till sig och sa att om Rinfeldt höll ordning på sina ministrar skulle hon hålla ordning på sina. Och vad möttes jag av i morse om inte ett nytt aprilskämt: Andreas Carlgren. centerpartiet, misstänks för att ha tagit ut dubbla arvoden.

Och nu har Thomas kommit hit direkt från BUN. Där hade Börje Lööws kategoriska uttalanden mot skolnedläggelser uppenbarligen inte nått hans egen Annika Sundström som valde att lägga ned sin röst i omröstningen.

Jag återkommer senare idag




Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Nya landet skulle må bra av Anna som minister.Varför inte som kultur eller handelsminister?Hon skulle vara lysande vår Anna!
Hur ska vi får fram det till Fredrik,
vår stadsminister månne...

2006-10-12 @ 15:58:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback