Visst fungerar norrbottnisk sjukvård bra!

Var det någon som sa att sjukvården i Norrbotten inte fungerade bra. Se då i så fall på Nord Nytts inslag ikväll klockn 19.10. Chabadan - Luleå hockeys nya stjärna - drabbad av en vristskada blir bara borta en vecka till. Han flygs till tjeckien för specialistvård.

i dagens tidning kan vi läsa att ansvarig läkare för palliativ vård vid Sunderby sjukhus säger att ingen åldrande person ska behöva stå ut med smärta eller svullna fötter. Undrar verkligen om han tror på det själv? isåfall är han välkommen hem till min mamma!

Muskelkramper och muntorrhet är andra problem som  en samstämmig sjukvårdspersonal säger är vanliga krämpor hos äldre. Men ingen har någon bra bot för vare sig det ena eller andra. Naturligtvis är sånt inte särskilt glansfullt att ägna forskning åt heller. Förmodligen ligger sjukvården för äldre i samma strykklass som det visat sig att kvinnor ligger i. Nu ska i sig inte Norrbottens läns landsting ensidigt pekas ut för detta - dessvärre är det nog en sanning i hela landet.

Nog märks det att sverige bytt regering - en efter en får nu ministrarna kliva fram och förklara inför LO-arrangerade möten förklara varför deltidsarbetande handelsanställda ska få fördubblad fackavgift. Och hur de i slutänden ändå ska kunna få det bättre. Anders Borg, den nya finansministern klarade framträdandet på ett mycket bra sätt. Så jag hoppas jag klarade hans namn lika bra? Det tar nog en tid innan jag lär mig - men förra regeringen var så "skuggig" hela den att där var det svårt att urskilja något "råd" som inte var grått.

Jättebra med nya reglerna för A-kassan är i alla fall att alla som är arbetssökande ska omfattas. Ett gammalt folkpartikrav - mycket gammalt - som nu plockas fram. 

Idag igen har jag tränat att åka hem vanlig tid - men den blev kvart i sex innan jag lämnade expen i alla fall. Allting något "jag ska bara..." och så drar tiden iväg. Men tiden går fort när man har roligt - tänk att ha ett jobb som är sånt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback