Jag är glad i dem allihop!

Det är härligt att vara i "lagom" ålder - att ha varit med ett tag. Idag kan jag njuta av att vara ute på gågatan och på ett spontant sätt träffa både väljare och kompisar från andra partier. Jag kan mycket med med den erfarenhet jag fått genom åren - men bästa insikten är att jag inte behöver kunna allt. Att bara vara en vanlig enkel människa med goda avsikter men inte alltid "bäst" och felfri.

Att verkligen kunna genuint tycka om mina "konkurrenter" från andra partier. I vissa fall verkligen till och med ta avstånd från deras idéer - Annika Sundström och Nina Berggård bland annat - men ändå tycka om dem som personer.  Och i dag upplevde jag det här särskilt starkt. Birgit Stöckel - det är verkligen min favorit kd:are. Och hon är verkligen en riktig kd:are med kd-gener från både mor och far. Och det är ju inte alltid liberaler och kd:are har samma grundvärderingar. Jag har inte testat om Birgits och mina stämmer - men jag bara tycker om henne så mycket. Hon är som den där dottern jag aldrig fick. Och vad skönt det känns att med hjärtat kunna pusha en kvinna från ett annat parti. Så enligt Liza Marklunds tes så behöver jag inte få någon särskild plats i helvetet. Särskilt inte som jag också gärna ställer upp för Erika, Camilla, Maria och andra kvinnor som vill fram. Jag är glad i dem allihop.

För att inte tala om hur glad jag är i alla de mina - oavsett man eller kvinna. Vilken sammanhållning vi har i mitt parti. Idag var det så intensivt att jag får lite dåligt samvete att jag inte hann prata och umgås med alla som kommit till valstugan. Jag vågar inte börja räkna upp er - men jag älskar er verkligen allihop! Jag får travestera sporttermen som mina barnbarn använder: vicket gäng, vicket gäng, vicket supergäng. (Och tappar vi taget så kommer vi igen - det har vi ju redan gjort!)

Dagarna är så intensiva att när jag tänker på att jag också träffade min faster Inga-May så blev jag först lite undrande om det verkligen var idag - men det var det.

Jag har minsann både pratat och tänkt politik idag - men ni kommer i alla fall inte orka läsa mer nu. Kramar.

PS/Karin - nu ser det ut likadant - stökigt - igen i valstugan - vad ska vi göra med mig?/DS


Kommentarer
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Ja visst är vi ett super gäng men du betyder inte så lite själv när det gäller laganda och är det någon som måste "prisas" så är det du Ylva.Den gruppledare som alla andra bara kan önska att de har den har vi i folkpartiet,nu ger vi järnet den sista veckan så kan du kanske titulera dig själv för kommunalråd efter nästa söndag Ylva.

2006-09-10 @ 07:56:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback