"Kyssa Strutz"

Godmorgon - idag har jag vilat ut till klockan 6. Hann med några släktsamtal i går. Fick meddela Anita i Gävle att vi nu äntligen är på gång - högsta vinsten hitintills - 201 kronor - på det tipssystem som rullat sen början av 70-talet - fast med lite olika delägare. Jag ärvde systemet av Sten. Och Anita ärvde det av sis syster Kay som dog för ett par år sen. Så tipsraderna - för det är bara 8 enkelrader - kommer stå överst i mitt testamente.

Grattis förresten - på namnsdagen i dag, Anita! Och som alltid i samtalen med Anita kommer det fram något kreativt. Är det inte Tee- tree-oil så är det återanvändning. "Kryssa Strutz" får förstås bli "Kyssa Strutz" - det är ju bara att dra bort r:et!

Och centern vet att vägen till väljaren går genom magen. I morgon bjuder Anna-Greta Svedberg på svampsoppa hemma i Persön.

I NSD tar Peter Eriksson adjö från kommunalpolitiken. Själv hoppas jag har får ta adjö av riksdagen också. Inte bara för att deras politik stannar bilarna i Norrbotten utan också för att han hellre ville prata "fp-härva" en politik. Tydligen inte bara vid presskonferensen och torgmötet utan även vid debatten på universitetet. men där hade de bestämt sig för att prata politik istället.

När folkpartiet tar fram Marit tar centerpartiet fram Fälldin. På måndag ska han och Maud framträda i Luleå. Det vore roligt att hinna med. Förövrigt kan jag rekommendera Stefan Tornbergs blogg idag - den finns om länk till höger. Där radar han upp exempel hur sossarna ljuger på andra för att klandra sig fast vid makten. Listan skulle kunna göras ännu längre. Det går upp ett ljus för mig varför Peter Eriksson har ändrat stil!

Nu måste jag sätta fart - kvart i nio ska jag vara på jobbet och möta mina barnbarn som ska hjälpa farmor att öppna valstugan idag. Mor Lotta har invigning av övre plan på Fina rum. Ta er gärna en tur förbi. Pappa Jens ska möte väljarna i Älvsbyn för att sen ansluta i Luleå.

Vi har inbjudit sossarna att diskutera sjukvårdspolitik men de har artigt tackat nej. Av tidsskäl. Nu var vi en vecka i förväg och rycken i valrörelsen är betydligt kortare än så. Vi får väl se om de istället väljer att stå vid valstugan och ropa ut de lögner som Stefan skrivit om på sin blogg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback