(S)eger till varje pris

Nu är tydligen sossarna desperata. Här i Luleå har de fuskat till sig att lägga ut valsedlarna i lokalerna redan dagen före. Vi andra har fått knata runt som skållade råttor för att hinna lägga ut på alla vallokaler. Moderaterna hade till och med frågat kommunjuristen om de kunde få lägga dagen före men fått uppgift om att vallagen inte tillåter det.

I en vallokal hade Fredrik Lundh och miljöpartiet kvar reklam i vallokalen. Och tillämpningen av hur valsedelsboxarna fått se ut ha varierat. På Ängsskolan hade de klippt av bakstycket på vår låda trots att jag klistrat över blåklinten och det endast stod Folkpartiet på asken.

Vädligt noga att det inte ska förekomma propaganda är orsaken till niten. Samtidigt har valnämnden placerat en förtida röstningslokal i receptionen på stadshuset. Där kommunalråd och sossar och vänsterpartister passerar rakt mellan valskärmarna och inlämningen.

Även i Kiruna har tydligen "valboxstalinisterna" varit framme. Där var alla askar bortplockade och valsedlarna utlagda på bordet - vilket ger oreda.

Nu är vi samlade här på expen 30-talet personer som just börjat äta. Från Piteåexpen ringde de nyss och berättade att de också var samlade. Förväntningarna är höga på att alliansen tar över - men oron är stor att sossarnas kampanj mot oss skadat. Senaste budet från Persson lär vara att om alliansen vinner är det folkparltiets intrång hos sossarna som rår för det. Ja, tänk hur det kan bli. Ska 24-årige Per Jodenius, skolad i SSU, jobbandes på Luf ska gå till historien som den som starkt påverkade valutgången 2006?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback